dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2012Bekiek hele maand 
 
26 ňktober om 21:10
 
Ajax het nňchal wat noaten op ’e sang!

‘ Strňnt wie het je sketen, keutel wat binne je dik! ’ Un moai nuchter Sneker spreekwoard en miskyn wel fan toepassing op onderstaande!


Veeleisende, verwende voetbalprofs


De voetbalverenigingen uit Sneek worden als amateurcluppies niet alleen verrast door talloze eisen die de burgemeester en de voetbalbond stellen, ook de profclubs zelf kunnen er wat van. Zo komt Ajax met zoveel spelers en trainers naar Friesland dat er maar liefst vijftien extra stoelen naast de reservebank gezet moeten worden. Ook moet er een ruimte worden gemaakt voor de hometrainers van de club, waar de spelers zich op warm kunnen fietsen. Daarnaast hebben de Amsterdammers geëist dat ze bij binnenkomst van het stadion door niemand kunnen worden gezien. Er moet dus een geblindeerde ingang voor de spelers gemaakt worden, zodat handtekeningenjagers buitenspel worden gezet.

Maar bij ONS Sneek zijn ze wel wat gewend. In de vorige ronde troffen de amateurs de profs van Excelsior. En hoewel niet bepaald een hoogvlieger in het Nederlandse betaalde voetbal, vertoonden ook de Rotterdammers enigszins verwende trekjes. De spelers bliefden de Friese thee in de rust niet en hadden hun eigen opgewarmde water meegenomen. Het mocht echter niet baten, want de amateurs wonnen de wedstrijd.


bron ‘ Spits ’