dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2012Bekiek hele maand 
 
31 ňktober om 07:25
 
Gastblogger Niels Engelmoer an ut woard!!

Vandaag diverse malen in de landelijke media het bezittelijke voornaamwoord ONS gehoord met daar achteraan Sneek. Tegen AFC Ajax, dat dan weer wel goed uitgesproken werd, maar da's logisch.

Door: Niels Engelmoer


Aan ONSE trainer Jan Vlap te horen keept Ivan Landlust, in de competitie reservekeeper, tegen Ajax. De beresterke keeper verwacht enigszins het spel van Ajax te kunnen ontregelen:"Ik zal mijn verdedigers zo opstellen dat Ajax vooral van afstand zal moeten schieten, en die heb ik het liefst". Verdedigend moet ONS Bieuwe Pruiksma missen. Een aderlating al is het alleen maar om de tactische bespreking van Frank de Boer... Bieuwe lijkt vervangen te worden door één van de gebroeders de Wagt waardoor ze gezamenlijk centraal achterin zullen spelen. Jan Vlap durft dit gerust aan:"met 2 centrale verdedigers en 1 spits als tegenstander heb je altijd één over, kunnen ze prima aan." De backs zullen Patrick Goedhart en Ale de Boer zijn. Jan Vlap overweegt met 3 controlerende middenvelders te spelen en dan lijkt de keuze te vallen op Arnold Herder, Marco van Leyen en Jacob Noordmans. Uiteindelijk blijven er nog 3 over en deze 3 lijken Ajax pijn te kunnen doen. De geniale en Betaald Voetbal ervaren Sandor van der Heide, pijlsnelle en Betaald Voetbal waardige Cutry Gonzales en Mark de Vries die eindelijk zijn geld waard wil laten zijn voor ONS.

Waarom kunnen juist zij Ajax pijn doen? Omdat Frank de Boer waarschijnlijk een hele jonge defensie op zal stellen met Ligeon, Veltman, Denswil en Dijks. Al kan het zijn dat hij Alderweireld en Blind centraal wil testen ivm ontbreken Moisander komende wedstrijden. Zo'n jonge verdediging zal het moeilijk krijgen met de steekpassjes, de snelheid en de power en ervarenheid voorin bij ONS. Op het middenveld moet Enoh, wereldkampioen bal inleveren en ze zelf weer afpakken, minuten maken. En zullen vele Ajax-fans likkebaarden als ze groot talent Fischer in een aanvallende rol vanaf het middenveld zullen zien. Schöne, in een flow, zal als routinier het middenveld complementeren. Voorin is Eriksen de man in vorm en zal hij mogen blijven staan om als teruggetrokken spits het spel te verdelen. Aan de buitenkanten zullen Sulejmani en Boerrigter zichzelf mogen hervinden

Met ruim 7000 toeschouwers in een prachtig stadion een ware CUPFIGHTER ambiance. Bij ONS verloopt alles gemoedelijk en is Harm de Wagt trots:"Weet je Niels, deze wedstrijd hebben wij al op punten gewonnen, zóveel vrijwilligers met zoveel plezier"! Ajax-supporters moeten toch met een auto-combi komen dus wordt aan dat toeval ook niks overgelaten. Het is nu al een gedenkwaardige dag, die van de 31e oktober 2012 in Sneek.