dagboek > overzicht
Dagboek november 2012Bekiek hele maand 
 
8 november om 17:48
 
Dr. Hans Koppen


Sneek is sinds fanmiddach un doctor riker. Syn naam is Dr. Johannes Albertus Koppen. Fanmiddach kreech Koppen syn doktňraat in de Rúmteleke Wetenskappen an de Ryksúniversiteit Groaningen op gesach fan Rektňr Magnifikus dr. E. Sterken.

In syn proefskrift skriëft dr. Koppen onder andere ok over hoe’t Snekers sich met hun stad ferbonden foële. Hij froech un antal Snekers węrom’t sij sich su met hun stad ferbonden foële en der su trots op binne. In Koppen syn proefskrift leze we ut antwoard op dy fraach.

“ Een helder en voor iedereen geldig antwoord is daar niet op te geven. Iedere inwoner van Sneek ervaart en waardeert de stad immers op zijn of haar eigen wijze. Maar wel kunnen we zeggen dat Sneek als actieve gemeenschap, door wat er hier allemaal gebeurt, de mensen een positief en betrokken gevoel geeft. Heel belangrijk is ook dat vorm en inrichting van de Sneker binnenstad de omgang tussen de inwoners stimuleren. Men ervaart het historisch centrum van Sneek als prettige, sfeervolle omgeving, waar de inwoners elkaar makkelijk en ongedwongen kunnen ontmoeten.

Kan je nu zeggen dat als je het stadscentrum maar op een bepaalde manier inricht, de verbondenheid met de stad als vanzelf toeneemt? Nee, zo een voudig is het nu ook weer niet. Maar dat de gave binnenstad van Sneek een bijdrage levert aan een ‘ positief Sneekgevoel ’ mag duidelijk zijn. Laten we er dus maar zuinig op zijn! ”

Hans Koppen fan harte felisiteard met dyn promoasy!