dagboek > overzicht
Dagboek november 2012Bekiek hele maand 
 
22 november om 19:19
 
Tweedaags Lekker Sneek wintereditie viert eerste lustrum

Sneek – De wintereditie van Lekker Sneek is volwassen geworden en wordt dit jaar voor de eerste keer over twee dagen gehouden en wel op 15 en 16 december van 13:00 – 18:00 uur op de Marktstraat en het Leeuwenburg. Circa twintig horecaondernemers uit Sneek laten zich twee dagen lang culinair van hun beste kant zien. Winterse lekkernijen, gecombineerd met een sprookjesachtige verlichting, een zingende Kerstman, een levensgrote kerststal met veel levende dieren, humoristische acts en flanerende, etende en drinkende mensen. Kortom, gastvrij Sneek in optima forma.

De Marktstraat en de Wip vormen op zaterdag 15 en koopzondag 16 december het epicentrum van culinair Súdwest-Fryslân. Zien en gezien worden, lekkere kleine hapjes met bijpassende wijntjes, oude vrienden terugzien en nieuwe maken. Er hebben zich inmiddels ruim twintig horecaondernemers aangemeld die, verdeeld over de Marktstraat en het Leeuwenburg, hun geheime receptenboek aan culinaire hoogstandjes, uiteraard geďnspireerd op het winterseizoen, uit de kast hebben gehaald. Dat loopt uiteen van een huisgemaakte Boerenkool met de fijnste worst ter wereld, via een winterse hors d’oeuvre met een verrassend smakenpalet tot een exquise stoofpotje van hert. En uiteraard zijn er ook kramen waar bezoekers een mok zelfgemaakte warme chocolademelk kunnen drinken (al dan niet met rum) of een glas Glühwein.

Maar er is naast eten en drinken ook nog ander vertier in de vorm van een ‘levende’ Kerststal op het Schaapmarktplein en twee unieke kerstacts, te weten Gré Parelmoer en haar hartsvriendin. Twee knotsgekke dames die de gasten op een maffe manier op de foto zetten. De dames kennen het klappen van de zweep en weten er altijd weer wat leuks van te maken. Daarnaast op de tweede dag van Lekker Sneek Winter 2012: Hout en Hout, twee maskerpersonages, geheel gemaakt van hout met keurmerk die zich voortbewegen op alternatieve energie en voorzien zijn van allerlei 'groene' items.

Het Sneker culinaire feestje wordt georganiseerd door de Stichting Uit in Sneek en wordt mede mogelijk gemaakt door de Vereniging van Sneeker Zakenlieden, Sneek Promotion en uiteraard de onmisbare sponsors. Dit jaar voor het eerst een tweedaags evenement. Dus zowel op de zaterdag als de zondag, dit om de zakenlieden binnen de grachtengordel van Sneek bij het evenement te betrekken en een gezellige koop-, proef- en flaneerzondag in gastvrij Sneek te organiseren.

Uiteraard gaat traditioneel een deel van de omzet van zowel de zomer- als de wintereditie naar het goede doel. Parkeren in Sneek is overal gratis op de zondag. Dus wat let u ?