dagboek > overzicht
Dagboek november 2012Bekiek hele maand 
 
22 november om 19:25
 
BOGERMAN KLEURT OEKRAĎNE

BVR en Bogerman openen een winkel voor één dag

Op zaterdag 24 november a.s. organiseert de BVR in samenwerking met Bogerman een winkel voor één dag. De opbrengst komt volledig ten goede aan het project ‘Bogerman kleurt Oekraďne’. In juni 2013 gaan er 12 leerlingen van de afdeling Techniek en 4 initiatiefnemers naar Oekraďne om daar in een school een zolder om te bouwen tot een speelruimte en op het terrein rondom de school verschillende speeltoestellen te plaatsen. De winkel staat voornamelijk in het teken van Sinterklaas en Kerst. U bent van harte welkom op zaterdag 24 november van 10.00 uur tot 16.00 uur aan de Kruizebroederstraat 41 in Sneek. Er kan alleen contant betaald worden.

De winkel voor één dag

Zoekt u nog een leuke cadeau voor Sinterklaas of Kerst? In de winkel voor één dag heeft u volop keus: kerstbomen, lichtjes, kaarsen, boeken, spelletjes, kaarten en nog veel meer. Er zullen heerlijke speculaaspoppen verkocht worden, die versgebakken zijn door leerlingen van de afdeling Horeca van Bogerman. Tijdens een kopje koffie kunt u ook genieten van hun zelfgemaakte boterkoek! De leerlingen van de afdeling Techniek hebben ook niet stilgezeten. Speciaal voor de winkel voor één dag hebben zij windlichten in de vorm van een Davidster gemaakt, een waterpoort met hart, vogelhuisjes, sneeuwschuivers, picknicktafels en andere prachtige producten van hout. Ook vanuit Oekraďne zijn artikelen te koop: massieve snijplanken, spatels, matroesjka’s, kaarsenstandaards, sleutelhangers en nog veel meer.

Hartverwarmende acties

De komende reis in juni 2013 staat in het teken van de speelruimte en de speeltoestellen. Een zolder in de school wordt opgeknapt zodat de kinderen er in de winter naar hartenlust kunnen spelen. Daarnaast worden speeltoestellen opgeknapt en in het terrein rondom de school geplaatst. Om dit te realiseren en de reis te bekostigen is veel geld nodig. Alles wordt zelf betaald. Tijdens de aftrap voor de inzameling van geld, doneerde rector Wim Jan Renkema € 7.500,- namens de school. De overige € 7.500,- wordt ingezameld door diverse initiatieven van leerlingen, docenten, ouders en andere vrijwilligers. Van cup cakejes verkoop tot veiling. Van himmeldei tot schoolfeesten.

Bogerman kleurt Oekraďne


Voor de derde keer reist een groep leerlingen van Bogerman naar het dorpje Rát in Oekraďne om een helpende hand te bieden bij het bouwen aan een school. De mensen in dit dorpje leven onder erbarmelijke omstandigheden en de kwaliteit van de school en het onderwijs is niets vergeleken met hier. In 2008 en 2010 zijn er een centrale verwarming aangelegd en een nieuwe keuken geplaatst. Samen wordt er gewerkt aan een mooie speelruimte en worden er speeltoestellen opgeknapt en geplaatst. Op deze manier leveren leerlingen een bijdrage aan het welzijn van deze mensen. De leerlingen leren waarderen wat ze hier hebben en hoe ze anderen kunnen helpen. Een fantastisch project dat kinderen raakt!