dagboek > overzicht
Dagboek november 2012Bekiek hele maand 
 
23 november om 11:42
 
Vossenjacht Charles Dickens in Sneker binnenstad

Op zaterdag 22 december a.s. organiseert TIP Fryslan haar eerste evenement in de binnenstad van Sneek. Voor alle kinderen van Sneek t/m 13 jaar wordt er door TIP Fryslan een Vossenjacht verzorgt in de sfeer en style van Charles Dickens.

Verdeelt door het gehele centrum zullen er voor 17 tot 20 winkels vossen worden opgesteld in historische klederdracht met een sfeervolle aankleding van het vossen punt.

Vanaf 10 uur s ochtends kunnen de kinderen in groepjes de vossenjacht doen, en komen onderweg tal van bijzonderheden tegen.De vossen die door de binnenstad staan opgesteld hebben allemaal een eigen rol, verhaal, en aangeklede sfeer omgeving.Ook zullen er in de stad een aantal zwevende vossen rondlopen om het stadstheater compleet te maken. Hierdoor beleven de kinderen een sfeervolle dag, en beleven tal van bijzondere momenten uit de tijd van Dickens.

Onderweg krijgen de kinderen op verschillende vossen punten een kleine attentie, chocomelk en iets lekkers.
Het evenement is kenbaar gemaakt middels meer dan 20 poster punten in de binnenstad, en via alle lagere scholen van Sneek.

Alle basisscholen zijn persoonlijk benaderd, en hebben posters opgehangen en flyers aan de kinderen uitgedeeld.
Momenteel wordt er in samenwerking met Katrein Kunst en Folklore Fryslan hard gewerkt aan de uitwerking van de laatste details.

TIP Fryslan zal ook in het a.s. jaar verschillende evenementen verzorgen in de binnenstad, met als doel om tot een breder evenementen scala te komen waar de hele binnenstad bij betrokken is.