dagboek > overzicht
Dagboek november 2012Bekiek hele maand 
 
30 november om 18:55
 
Eric Koller: Fire in the hole

Fanavend met S. naar Fire in the hole, fan Eric Koller. Jum leze mňrren wel op dizze site wat ik der fan fon. Hier de info fan de site fan Theater Sneek:

Fire in the hole, vijf voor twaalf, zoek dekking! Allemaal termen die dat ene moment aanduiden waarop niets meer te redden valt, waarop geen weg terug is en je nog maar één ding kunt doen; je schrap zetten.

Een dramatisch moment dat verandert in keiharde comedy als Koller u in deze voorstelling laat zien dat niets menselijks ons vreemd is en wij toch proberen in paniek het tij te keren. Dat wij ons keer op keer in de gekste bochten wringen om tegen beter weten in te willen ontsnappen aan het onvermijdelijke.

De altijd klungelige, slungelige, stuntelige Koller stopt ook deze voorstelling vol met prachtige, humorvolle, fysieke, energieke miniatuurtjes. Hij weet de onvolkomenheden van de mens, onze moedwil en misverstanden, met een Toon Hermans-achtige eenvoud tot een feest der herkenning te maken.
Koller is een uniek verschijnsel in theaterland met een werkwijze die verrassend en origineel te noemen is. ‘Fire in the hole' gaat van angst tot hoop, van verdriet tot vechtlust maar dankzij Koller vooral van glimlach tot hilariteit.