dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2013Bekiek hele maand 
 
22 jannewary om 19:41
 
Midlife sonder krisis

Foto: Roy Beusker


Fňlgende week woënsdach, 30 jannewary, naar ut Teater an de Westersingel om dęr de foarstelling MIDLIFE met te maken. Toen ik dizze foarstelling foarech jaar útsocht was der nňch gyn sprake fan ‘ twee halen 1 betalen ’. Heuhh?? Ja want wie un kaartsje foar woënsdach het, kan op frijdach 8 februwary nňch un kear naar un midlife achtege foarstelling. Uteraard gaan ik der as súnege skoalmeester wel achteran omdat alsnňch te regelen…

Earste mar even de info:

" Theater Sneek gaat de strijd aan met de midlifecrisis! Speciaal voor echtgenoten, partners, minnaars en minnaressen die niet meer aan kunnen zien hoe hun partner zich te buiten gaat om zijn leeftijd te ontkennen, heeft Theater Sneek een speciale actie in het leven geroepen. Met de actie ‘ Midlifecrisis ' biedt Theater Sneek voor de prijs van één, twee voorstellingen om heren op leeftijd weer op het juiste pad te krijgen.

De voorstellingen Midlife en Haantjes, op respectievelijk 30 januari en 8 februari, behandelen thema's rondom de midlifecrisis en met name de gevolgen hiervan. Theater Sneek verzekert wanhopige partners dat hun partner op 9 februari volledig genezen is van zijn midlifecrisis. Bij de enkeling waarbij herstel uitblijft, geldt niet het principe: no cure, no pay, zo hebben partners toch maar mooi genoten van twee heerlijke avondjes theater. Maak gebruik van de actie door o.v.v ‘ midlifecrisis ' te bellen met onze kassa via 0515 430 580.

In de voorstelling Midlife van woensdag 30 januari volgt het publiek de charmante maar naďeve Robert die van zijn vrouw een jaar vrijaf krijgt om te doen en laten wat hij wilt om zo tegen zijn midlifecrisis te strijden. Het leven is een snoepwinkel en hij kan niet kiezen. Een herkenbare relatiekomedie met een scherp randje die menig man en vrouw inspireert wat wel en juist niet te doen in een dergelijke periode.

Foto: Reinier RVDA

Daarna volgt de voorstelling Haantjes op vrijdag 8 februari. Deze snelle cabaretvoorstelling met o.a. Daniël Bossevain en Peggy Vrijens volgt twee vrienden in de jaren negentig in Amsterdam ‘toen alles nog leuk was'. De vrienden hunkeren naar succes en erkenning: ‘bigger than life is a way of living', maar zijn ze hier wel tegen bestand? Een voorstelling waar degeen met de midlifecrisis zich zeker in gaat herkennen, maar ook hier de vraag: loopt dit allemaal wel goed af?"


Ut begrip MIDLIFE sal ik nyt ontkenne, ik weet der alles fan! De toefoeging KRISIS loof ik niks en dan ok helemaal niks fan! Un fabeltsje in myn optyk. Ik gaan feul mear foar de slogan ‘ Midlife midden in je leven ’, dy’t Jaap Spaans, auteur fan un gelyknamech boek introdusearde. Ut idee dat mannen tussen pakwech de feartech en fijftech súden in un diepe put komme is un klisjeebeeld út de jaren ’50 en ’60.

Bij dy term MIDLIFEKRISIS, ok wel bekend as ut Rob de Nijs-syndroom, denkt iedereen dan an un skeiden ouwe kearel met un oarbeltsje en ut liefst op un motor. Ik hew niks met oarbeltsjes ( nou ja at ik bij de accupunturis fut kom dan hew ik wel us un ferburgen punęzy in myn oar…) en ik hou ok helemaal nyt fan motňrs.

Mňrren ferder!