dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2013Bekiek hele maand 
 
26 jannewary om 14:49
 
Gesprek fan Sneek aflevering seuven in Café Vellinga

Sukrekt myn kollum foar ut Gesprek fan Sneek afl.7 skreven. Is mňrrenmiddach!

Hier ut persbericht ( węrom tňch altyd in ut Hollaans?? )

◦WILLEN WE WINDENERGIE OP HET FRIESE LAND?
◦GAAN ALLE AMBTENAREN UIT SUDWEST FRYSLAN WEER TERUG NAAR SNEEK?
◦WAT IS EEN VRIENDSCHAP IN HET SOCIALE MEDIA TIJDPERK? EN
◦HOE SLAGEN SUCCESVOLLE FRIESE ONDERNEMERS OOK IN DE CRISIS?


Gedeputeerde van de provincie Fryslân Hans Konst is op zondagmiddag 27 januari een van de hoofdgasten bij Het Gesprek van Sneek. Hij gaat in gesprek met Fries Tweede Kamerlid Jacques Monasch die de talkshow leidt.

Hans Konst


Hans Konst ervaart momenteel tegenwind bij de provinciale windplannen. Er zijn veel bezwaren en het protest zwelt aan. Hoe kunnen we duurzame energie blijven opwekken en tegemoet komen aan de bezwaren? Houden de protesten aan? Willen we die grote molens in het Friese land?


Alle ambtenaren verzamelen!?

Jeroen Deen, kreatieve dúzendpoat!


Andere onderwerpen tijdens het Gesprek deze middag zijn de oproep van Burgemeester Apotheker om alle ambtenaren die nu nog verspreid over de grote gemeente werken weer te centraliseren in Sneek. Raadsleden Hester Slootjes (PvdA) en Sicco Rypma (FNP) gaan met elkaar in debat. Internetondernemer Jeroen Deen bekijkt vriendschappen in het Facebook tijdperk (Like it!).

Egon Diekstra

Succesvolle ondernemers Egon Diekstra (Hamilton Bright) en Toussaint Nota (Nota Straatmakers) vertellen hun geheimen hoe te overleven tijdens de crisis; Horeca ondernemer Jan van Omme vertelt wat ons allemaal in het komende jaar in Sneek te wachten staat en stadsdichter Henk van der Veer sluit af met een pittige column.

Toussaint Nota

Waar? bij CAFE VELLINGA!!

Jan van Omme is ok in Café Vellinga!

Het Gesprek van Sneek is voor iedereen vrij toegankelijk. Café Vellinga aan de Korte Veemarktstraat 11 opent haar deuren om 16.00 uur. De talkshow begint om 16.30. En, zoals altijd, is iedereen voor Studio Sport weer thuis!