dagboek > overzicht
Dagboek desember 2013Bekiek hele maand 
 
1 desember om 10:30
 
Leonard Cohen in SneekFanmiddach naar ut teater dęr't un oade brocht wurde sal an één fan myn groatste idoalen! Binne fňlgens mij nňch wel kaarten.

Hierbij info:


Rainy Night House is de titel van het tweede album van het Avalanche Quartet dat al sinds het verschijnen van hun eerste album in 2007 een groeiende belangstelling geniet. De veertien liedjes zijn registraties van concerten in Nederland , Frankrijk en Zwitserland, afgewisseld met studio-opnames.

Het kwartet bestaat uit Henk Hofstede (Nits), Pim Kops (De Dijk), Marjolein van der Klauw (Powderblue) en Arwen Linnemann (ex-Nits) en legt zich toe op het spelen van de liedjes van Leonard Cohen.

Lees hier het interview in Dagblad van het Noorden DvhN_8okt2013

“ Als een ander dan Leonard Cohen een lied van Leonard Cohen zingt, denk ik bijna altijd met enige weemoed aan de maker zelf. Er zijn uitzonderingen, maar het zegt al genoeg dat het uitzonderingen zijn. Ieder lied van Leonard Cohen is vooral héél intens Leonard Cohen. Ik denk vaak aan de eerste keer dat ik het Avalanche Quartet hoorde. Die avond kon ik me nauwelijks bewegen, zo wilde ik luisteren. En toen ik nog steeds onder de indruk naar huis reed, vroeg ik me af wat het was met het Avalanche Quartet en Leonard Cohen naar wie ik al bijna levenslang luister. Wat is het verschil tussen hen en de andere vertolkers? Want dat verschil is er, dat verschil vergeet je meteen nooit. Ik denk dat ze van het werk van Leonard Cohen een gebeurtenis maken, ja, dat is het, een gebeurtenis waarin ze de betekenis van zijn poëzie telkens opnieuw karakteristiek maken, mysterieus en monter tegelijkertijd. Er zit een beweging in waar je betoverd in meegaat. Je wilt niet dat het ophoudt. ”

Thomas Verbogt