dagboek > overzicht
Dagboek desember 2013Bekiek hele maand 
 
10 desember om 16:27
 
Onmeunig lekker…

Ut bloëd krúpt…Alle kearen at ik deur de stad loop, en fandaach kon dat gelukkech wear onder prima wearsomstandechheden, siën ik wat der te ręden is bij de lokale middenstanders. Dat ut momenteeel nňch altyd hard werken om nyt te skriëven bealegen is, dat is utselde as un open deur inskoppe.

Met name op ut Groatsaan fiel ut mij fanmiddach op dat der tňch nňch altyd un soad winkelpanden leech staan.

Gelukkech ok positiever nieuws fan ut Sneker MKB-frňnt. In de Krúzebroederstraat waren se druk bezech om un nieuwe saak fan De Zuivelhoeve in te richten. Donderdach anstaande gaat dizze prachwinkel in súvelprodukten open. Da’s un felisitasy weard!!

Ik hew even op ut internet sneupt en kwam op de website fan de Zuivelhoeve de fňlgende info teugen: “ De oorsprong van Zuivelhoeve voert terug naar 1981. Toen richtte Diane Roerink in de oude klompenschuur van haar oma een klein winkeltje in. Daar verkocht ze de ambachtelijke zuivelproducten die Gerjhan (haar man) op de boerderij zelf maakte. Sindsdien is er veel veranderd, maar we maken onze emmertjes yoghurt en vla nog steeds op een echte boerderij in het landelijke buurtgemeenschap Twekkelo, met dezelfde mooie ingrediënten. We zijn er trots op dat het ene kleine winkeltje van destijds is uitgegroeid tot een heuse Zuivelhoeve winkelketen met prachtige winkels waar de lekkerste kazen en andere onmeunig lekkere producten worden verkocht…”


Dat woard onmeunig geeft un stukje eigenheid an, ut het gyn fertaling noadech! Feul súkses wenst!