dagboek > overzicht
Dagboek desember 2013Bekiek hele maand 
 
27 desember om 15:00
 
Gashouwer Sneek is mear as un markante staalkolos!

Kreech onderstaand persbericht dat mij an ut end fan ut jaar wel un bitsje blij maakt!

Sneek, 17 december 2013 - De 108 jarige geklonken stalen Gashouder aan het Veemarktplein 1 in Sneek bruist vanaf vrijdag 20 december a.s. weer van energie. Dit magnifieke industriële erfgoed is het nieuwe hypermoderne en energiezuinige technologiekantoor van Snakeware, bureau voor digitale media.

Eigenaren Hans Hoomans, Johan Nieuwenhuis, Ate van der Meer en hun medewerkers zijn druk bezig met de verhuizing naar de markante staalkolos. Dit om vanaf maandag 23 december a.s. vol energie verder te werken aan de vele projecten voor het groeiend aantal opdrachtgevers dat vertrouwt op het robuuste en onderscheidende werk dat Snakeware maakt voor elk medium met een digitale component.

Vooral het komen en gaan van medewerkers naar de Gashouder, met hun eigen computerapparatuur onder de arm, wordt een mooi schouwspel. "Iedere medewerker gaat de eigen computer vanuit het oude kantoor al wandelend meenemen naar de Gashouder. Daar zet iedereen de apparatuur op het eigen nieuwe bureau", legt Ate van der Meer, Marketing & Sales Director van Snakeware, de verhuizing uit. "Hierdoor creëer je voor iedere medewerker een unieke ervaring om zelf de nieuwe werkplek te vinden, te voorzien van apparatuur en de nieuwe omgeving direct eigen te maken."

Met deze stap naar de Gashouder valt alles voor Snakeware op zijn plaats. Industriële historie, architectuur, innovatieve inrichting en digitale media specialisten worden verenigd in het beeldbepalende ronde kantoor op Veemarktplein 1. De voormalige Gashouder gaat hiermee zijn derde leven in en is volledig gerestaureerd en omgetoverd tot een modern kantoorpand met authentieke kenmerken. Een pand waarin Snakeware zich helemaal thuis voelt.

In samenwerking met de Architect van Snakeware, Kat Architecten, is de oorspronkelijke vorm zo veel mogelijk behouden. Uitsnedes voor de verdiept geplaatste aluminium ramen en een beeldbepalende entree met glas tot aan het 9 meter hoge dak zijn aangebracht voor daglicht en een open en markante toegang tot de Gashouder. De open vide en evenzo open ruimtes en werkplekken bieden plaats aan 40 medewerkers om te werken, vergaderen, lunchen, maar ook relaxen. Zo heeft Snakeware op de eerste verdieping een mediacafé laten bouwen voor film, game of een gezellig onderonsje met een drankje op zijn tijd.

Snakeware, haar medewerkers en met hen vele anderen zijn trots op het behoud en nieuwe elan dat aan de Gashouder is gegeven en dat deze behouden blijft voor Sneek. Snakeware blaast de grijs gespoten Gashouder, na eerdere nutsvoorzieningen, met haar vele diensten rond technologie, web en social media op gepaste wijze nieuw leven in.

Beide markante Sneker gebouwen hewwe un prima herbestemming fonnen!