dagboek > overzicht
Dagboek desember 2013Bekiek hele maand 
 
29 desember om 20:53
 
TOP 2000 Live band brengt waardig eerbetoon aan Forrest Thomas

Vorig jaar december swingden zijn jonge zonen nog op de soulklanken van hun vader Forrest Thomas in Theater Sneek. Een jaar later moeten zijn kinderen en de TOP 2000 Live band verder zonder de sympathieke zanger die op 9 september j.l plotseling overleed. Een enorme klap voor de familie en de groep.

Vanmiddag ging het publiek, meer dan vorig jaar, en masse overeind toen de eerste klanken van Forrest absolute hit ‘ Rock the boat ’ klonken: “ We will miss you Forrest and we'll Rock your boat forever, specialy in your home-town Sneek! ”

En niet alleen bij ‘ Rock the boat ’ was de soul van Forrest voelbaar, het gehele programma dat de TOP 2000 Live band vanmiddag bracht had een hoog soulgehalte. De liefhebbers van dit muziekgenre kwamen dan ook ruimschoots aan hun trekken.

Zelf ben ik meer van de rock & roll, maar het zou onzin zijn om nu maar een negatief stukje te schrijven over de voorstelling. ‘ Eten wat de pot schaft ’en geen gejank over wat je vanmiddag niet gehoord heb. Want er was naast de vele soulnummers ook nog genoeg ruimte voor Golden Earring, Joe Cocker, Herman Brood en André Hazes.

Was vorig jaar de Tuottenzaal nog maar voor tweederde gevuld, vanmiddag zat de grote zaal nagenoeg vol. In overdrachtelijk zin, dat zitten. Want het dolenthousiaste publiek ging helemaal uit zijn dak en dat gaat nu eenmaal beter staande en dansende beter dan in de zithouding. Een feestje om mee te maken al die blije en opgetogen mensen die uit volle borst meezingen, klappen en joelen. Een feest van herkenning en beleving!

Het publiek laten plaatsnemen in een muzikale achtbaan en die ook nog eens veilig laten aankomen, wanneer je dat als feestband lukt, dan heb je beslist klasse in huis. En dat heeft deze band van topmuzikanten. Vier geweldige zangtalenten ( ‘ Erica, William, Chris en Hugh ’ ) brengen het publiek niet alleen in extase, ze overtuigen ook nog eens met hun vocale bijdragen. Het zijn stuk voor stuk muzikale performers pur sang!

En de instrumentalisten ( ‘ Erwin, Nick, Jan-Peter, Dave, Marc, Arjan, Cees en Martijn ’ ) zijn ook van de buitencategorie waar de energie vanaf spat. Dit zijn musici die het klappen van de zweep kennen.

Tel bij al dit muzikale genot ook nog eens een meer dan puik licht-en geluidsdecor op dan is het niet verwonderlijk dat 500 mensen na afloop van het concert voldaan huiswaarts keren. Volgend jaar deze muzikale afsluiter van het jaar maar weer boeken Ben van der Knaap!