dagboek > overzicht
Dagboek september 2014Bekiek hele maand 
 
12 september om 17:44
 
Vol programma op allereerste frUITmarkt

De foarbereidingen binne in folle gang! Ut wurdt mňrren gesellech op'e buurt! Ik sęch: TOP EVENEMENT!!


De frUITmarkt wordt aanstaande zaterdag om 11 uur muzikaal geopend door cultuurwethouder Mirjam Bakker. Samen met jeugdorkest On the Move uit Sneek en een gelegenheidskoor zal zij een Friese versie van het bekende nummer Happy ten gehore brengen.

Dit optreden is het startsein voor de allereerste frUITmarkt van Zuidwest Friesland. Op een route van één kilometer langs de Kerkgracht, Westersingel en Julianastraat in Sneek vinden maar liefst 58 optredens plaats op zes verschillende podia. Zo brengen The Boosters ska en funk, treden Souldada en Advendo op, krijgt Jacques Herb het publiek aan het zingen en sluiten The Cops de dag af met nummers van The Police.

Op de markt presenteren zich 62 verschillende ambachten, galeries en musea, maar ook creatieve opleidingen en onderwijsinstellingen. Onder andere Toolz-techniekopleidingen, Airbrush Studio Sneek, het Jopie Huisman Museum en Schaatsmuseum Hindeloopen zijn vertegenwoordigd.

Voor kinderen van de basisschool is de ‘Appelkaart’ beschikbaar, een stempelkaart en een route met tal van activiteiten. Zo kunnen zij knutselen, muziek maken en zich op laten maken en verkleden voor een glamoureuze fotoshoot.

Zie voor meer informatie: www.fruitmarkt.cultuurkwartier.nl