dagboek > overzicht
Dagboek september 2014Bekiek hele maand 
 
15 september om 19:20
 
I love vinyl bij Katrein!

Prachtech fyn ik ut dat der sinds kňrt in de winkel fan Katrein Kunst in de Skarnestraat un pracht fan un hip ‘ kofferplatenspelertje ’ staat. De platespeuler is fan ut merk Crosley. Aflopen saterdach ston der un moai interview met Marlein Parlevliet in het dagblad Trouw ( fantastys goeie krant overigens ! ). Hier un stukje út dat interview:

“ In 2012 liep Parlevliet in Nashville de directeur van Crosley tegen het lijf. Het bedrijf werd groot met het maken van jukeboxen, maar was inmiddels bezig met draagbare, kleurige platenspelertjes in een retro jasje. Die wilde ze graag hebben. En ze bedacht dat er vast meer mensen zouden zijn die dat wilden.

Vorig jaar november stapte Marlein op haar fiets, met zo'n kofferplatenspelertje en een notitieboekje vol adressen van muziekwinkels. Fiets in de trein, naar Duitsland, Tjechië, Hongarije, Zwitserland, Oostenrijk ging het, en een stukje België. Bij tweehonderd platenwinkeltjes stapte ze naar binnen, om als ouderwetse handelsreiziger haar waar aan de man te brengen. Op die trip merkte ze dat vinyl niet alleen in Nederland bezig was aan een terugkeer. Zo zag ze in Berlijn veel pasgeopende winkels, met alleen maar vinyl.

Nog geen jaar later hebben Parlevliet en haar vriendin en zakenpartner Tessa Pals 15.000 van die kleurige platenspelertjes verkocht.”

Dňchterlief het ondertussen ok su’n moaie Crosley-platespeuler in de winkel, wie’t belangstelling het kan un bestelling bij har doën! Ondertussen beginne myn ouwe LP’s un tweede leven in de Skarnestraat. De sirkel is rond, want hoarde ik dęr in dyselde straat nyt foar ut earst naar vinylmúzyk in Rinke’s Koffiebar?!