dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2014Bekiek hele maand 
 
1 ňktober om 20:21
 
Beleef Sneek: Expositie ‘ 150 jaar Weduwe Joustra ’ in Galerie Peter Bax

Van 4 t/m 31 oktober hebben Peter en Redmer Bax hun galerie beschikbaar gesteld voor een tentoonstelling 150 jaar Weduwe Joustra. Amateurkunstenaars, slijters en fans van de Weduwe Joustra Beerenburg bedachten, tekenden, schreven en fotografeerden onder meer, om een ode te brengen aan de jarige drank. De expositie is tevens een wedstrijd, waarbij een weduwe fiets van de Weduwe Joustra als hoofdprijs is te winnen. Het bezoekende publiek is hierbij de jury.

Beleef Sneek

Het door Heleen Sonnenberg geďnitieerde evenement vormt een samenwerking met ondernemers uit de hele stad. Zo werken diverse hotels, restaurants, en musea om van de maand oktober een feestmaand te maken. Gedurende de vier zaterdagen is de Waterpoort tussen 11:00 – 17:00 uur opengesteld voor bezichtiging. De expositie in Galerie Peter Bax vormt hierbij één van de hoogtepunten.

Bijzonder kunstwerk

Peter en Redmer Bax hebben voor het 150-jarig bestaan van de Weduwe Joustra in samenwerking met stadsdichter Henk van der Veer en Paul van Goor een bijzonder kunstwerkje gemaakt. Een eenmalige giclée van de 150-jarige Weduwe Joustra in een gelimiteerde oplage van 150 exemplaren. Deze is in lijst verkrijgbaar bij Galerie Peter Bax voor slechts € 25,00.

Zaterdag

Iedere zaterdag tijdens ‘ Beleef Sneek ’ staan er verschillende activiteiten gepland. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om deel te nemen aan een bezoek aan de Weduwe Joustra, met aansluitend een rondvaart door de grachten en een bezoek aan de Waterpoort. Met als afsluiting een bezoek aan de expositie in de Galerie, waar een proeverij bij wordt aangeboden. Voor deelname aan deze ‘ervaring’ is het raadzaam om via de Galerie of Weduwe Joustra te reserveren.

Voor meer info:

Redmer & Peter Bax
Galerie Peter Bax
Singel 82
8601 AM Sneek
0515 – 422 772 / 06 – 47 87 41 76