dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2014Bekiek hele maand 
 
4 ňktober om 15:16
 
Beleef Sneek: Geopend!

Vanmorgen om 11 uur is de expositie bij Galerie Bax t.g.v. het 150-jarig jubileum van de Weduwe Joustra geopend. Meer dan 40 werken hangen in de expositieruimte van de galerie. Het is een buitengewoon verrassende mix geworden van originaliteit; schilderijen, kunstwerken, verhalen en vooral veel foto’s. ‘Zo trots! Als je dit bedenkt, hoop je op originele inzendingen, maar dat blijft uiteraard spannend en afwachten. En als je dan nu ziet wat er hangt, dan kun je bijna niet geloven dat dit door fans, klanten, slijters gemaakt is. gewoon geweldig! Fantastisch om te zien dat er zo positief meegewerkt is aan deze jubileumexpositie. Een mooi eerbetoon aan de jarige Weduwe, háár originele portret hangt trots op het Kleinzand!’, aldus een blije Heleen Sonnenberg.

Ook galerie eigenaren Peter en Redmer Bax glunderen. ‘Zo’n volle galerie is een prachtige beloning voor de samenwerking met Weduwe Joustra. Bij ieder werk hoort een verhaal en dat vertellen wij er graag aan alle bezoekers erbij, uiteraard onder het genot van een glaasje Beerenburg.’ Tijdens de opening werd door Peter Bax het allerlaatste werk in ontvangst genomen, een prachtig plakboek vol historie van de Weduwe. Foto’s, kranten, knipsel verzamelt door de 74-jarige Sneker Roel Osinga. Glimlachend vertelt hij dat hij het niet meer mag drinken, maar het zo’n mooi bedrijf vindt. Ondertussen springt de 6e generaties op dé Weduwe Joustra fiets, de hoofdprijs voor het winnend werk.

Speciaal voor dit jubileum is de Waterpoort iedere zaterdag in oktober geopend tussen 11 en 15 uur en pendelt de historische sloep tussen De Waterpoort, Galerie Bax en Weduwe Joustra. Dit is reeds in volle gang. De horeca serveert prachtige menu’s met producten van de Weduwe daarin. Dit alles en nog veel meer onder de noemer Beleef Sneek!

Tsjoch!