dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2014Bekiek hele maand 
 
23 ňktober om 18:20
 
Lieneke le Roux in Theater Sneek

Twee uurkes leden arrivearde se met ut geselskap dat fanavend de teaterfoarstelling ‘ De ontdekking van de hemel ’ op ‘e planken fan ut Sneker teater brenge sal.

Har naam Lieneke le Roux! Teaterdirekteur Ben van der Knaap ston klaar om Lieneke en de andere akteurs te ontfangen op de Westersingel. Ik liep toefalech foarbij, mar su as su faak ‘ wat is toefal ? ’. Uteraard as un ware paparazo ut fototoestel in de anslach...

Ik sach futdaleks dat ut Lieneke was, omdat sij nňch nyt su lang leden in ' De Wereld Draait Door ' was om te fertellen over de hartferskeurende film Brozer.

Lieneke le Roux is un tňpaktrise, dy ’t wel faker op TV te siën falt. Se speulde o.a. in All Stars. In 1997 kreech Le Roux un Gouden Kalf foar de rol fan Lian dy’t se in de film Broos fertňlkte. Kňrtom un celebrity dy’t met alle egards ontfongen wurdde in oans stad. Het niks te maken met ferearing, mar simpelwech met bewondering. En ik mocht der getúge fan weze! Over ut stuk fan fanavend de fňlgende info:

Meesterwerk van Mulisch voor het eerst op het toneel


' Het beste Nederlandstalige boek aller tijden’ is de mooie bekroning die dit meesterwerk van Harry Mulisch ontving. Het inmiddels legendarische 900 pagina’s tellende boek vol symboliek, humor en liefde werd verfilmd en is nu voor het eerst bewerkt voor toneel.

De ontdekking van de hemel is het verhaal over de intense vriendschap van Onno Quist (Waldemar Torenstra) en Max Delius (Sieger Sloot). Samen raken ze in de ban van de mooie celliste Ada Brons. Zij krijgt een relatie met Max en vervolgens met Onno. Dan blijkt Ada zwanger. Bij de geboorte is niet alleen onbekend wie van de twee de vader is, maar ook welke allesomvattende missie dit kind te wachten staat. Een missie die in deze bewerking blijkt te worden beďnvloed door het personage Mulisch zelf.
Bewerking en regie Ignace Cornelissen

Gebaseerd op de roman van: Harry Mulisch

Met: Waldemar Torenstra, Sieger Sloot, Lieneke Le Roux, Genio de Groot, Lidewij Mahler en Marijn Claes