dagboek > overzicht
Dagboek maart 2015Bekiek hele maand 
 
8 maart om 09:30
 
Gewoon PERCOSSA!

Keer op keer lukt het Theater Sneek directeur Ben van der Knaap om verrassende artiesten en groepen naar de Sneker cultuurtempel te halen. Gisteravond getuige geweest van een formidabele show die zich nog het best omschrijven laat als gewoon Percossa!

Vooraf uiteraard even gekeken hoe het muzikale spektaal aangekondigd wordt. Zo dus:

“ Vanavond in Theater Sneek: Percossa. Vier mannen, acht vuisten op tafel en een spiksplinternieuw spektakel! Dat Percossa veel meer is dan ‘rebels of rhythm’ alleen weten we al lang. Dat ze zaal na zaal voor zich innemen met hun spectaculaire en hilarische theatrale vondsten weten we al lang. Dat ze dat nu in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, China en Taiwan weten, weten we nu ook.

Maar wat weten we nog niet… Wie zijn de mannen van Percossa nou eigenlijk precies? Wie gaan er schuil achter die energieke bonken met die gespierde armen? Het zijn in ieder geval echte mannen, van vlees en bloed die al veel gezien hebben, op veel plekken zijn geweest en veel hebben meegemaakt.

Met regiegrootheid Jos Thie (Jochem Myjer, Armin van Buuren) gaan ze deze keer de diepte in. Ze zijn rauw, goudeerlijk en simpelweg lekker. Een ding is zeker: het is een knettergekke show vol bizarre acts en steengoede muziek. Kort en goed: Woordloos, Fysiek Theater. Korter en beter: Percossa!

Een paar quotes uit de recensie van de Volkskrant (vier sterren):
Hier staan vaders maar geen softies; de sfeer is rauw en fel. Een frisse mix van hogeschool-muziek en variété.
Met De Real Deal verdienen ze een plekje in de bovenste regionen van de eredivisie

Dit is vooral te danken aan de bemoeienissen van Karel (Mini) de Rooij. Regisseur Jos Thie is op die theatrale lijn verder gegaan, met een geweldig eindresultaat.”

En klopte het met wat beloofd werd? Meer dan dat! Ik heb werkelijk genoten van een zeer afwisselend optreden, waarbij niet alleen de muziek aansprekend was, maar ook het licht, de prachtige filmbeelden, het decor.

Het klopte allemaal. Jos Thie, gisteravond ook aanwezig, zag het met eigen ogen. Dat de voorstelling niet helemaal uitverkocht was gisteravond heeft misschien te maken dat Snekers dergelijke voorstellingen nog moeten leren ontdekken in hun eigen theater.

En niet te vergeten het programma aan de andere kant van het water. Daar trad in het Bolwerk Boys Named Sue op, de langstlopende tributeband voor Johnny Cash.

Kortom een rijk aanbod in het culturtele kwartier van onze stad.