dagboek > overzicht
Dagboek maart 2015Bekiek hele maand 
 
17 maart om 08:58
 
AUDITIES VOOR MUZIEKTHEATERPRODUCTIE ‘IK, MARTINUS’ OP 1 EN 2 APRIL

Sneek – Stichting Muziektheater Sint Martinus Sneek roept zangers, dansers en acteurs op om auditie te doen voor de muziektheaterproductie ‘Ik, Martinus’ welke op 11 november in premičre gaat. De audities zullen plaatsvinden op 1 en 2 april in de Zuiderkerk te Sneek.

‘Ik, Martinus’ is een vervolg op de opvoeringen van bestaande muziektheaterproducties van de
Protestante kerk in Sneek. In samenwerking met de Rooms Katholieke Kerk is gezocht naar een breder publiek met als locatie de Martinikerk en de Sint Martinuskerk. De naamgever St. Martinus staat hierbij centraal.

‘Ik, Martinus’ wordt een muziektheaterproductie waarin zang, dans, muziek en acteren breed aan bod komt. De productie en regie is in handen van regisseur Ypy Zysling, de muziek is speciaal voor deze uitvoering gecomponeerd door Sietse Broersma en het script is geschreven door Elmar Kuiper. De voorstelling zal worden uitgevoerd door ruim 90 kunstbeoefenaars en professionals. Er zijn vijf voorstellingen geprogrammeerd.

Het muziektheaterstuk ‘Ik, Martinus’ gaat over een masterstudent ‘compositie’ die voor zijn afstuderen de opdracht krijgt om een klassiek muziekwerk te schrijven over de heilige St. Martinus.

Marius heeft echter een ander idee en wil niet vervallen in de traditionele lijn maar wil een moderne compositie schrijven waarin de geest van deze tijd in doorklinkt. In een spannend duel tussen grootheden uit het verleden en vergeten vrienden komt Marius zichzelf behoorlijk tegen.
Lukt het hem om tot een overtuigende compositie te komen, die verheven, verbeten, verheffende en ontroerende klanken laat horen uit rock, opera, gospel en pop?

Voor de auditie worden kunstbeoefenaars in de leeftijd van 10 tot 80 jaar opgeroepen die affiniteit en ervaring hebben muziektheater. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via emailadres: martinusproductiesneek@gmail.com met vermelding van naam, adres, leeftijd en de discipline waar men auditie voor wil doen.