dagboek > overzicht
Dagboek maart 2015Bekiek hele maand 
 
30 maart om 13:37
 
Jaitie Dijkstra en Hielke Brouwer worden benoemd tot Waterpoorters

Jaitie Dijkstra, door burgemeester Apotheker als Panschipper geinstalleerd foto www.grootsneek.nl

Jaitie Dijkstra en Hielke Brouwer worden op maandag 13 april tot nieuwe Waterpoorters 2015 benoemd. Jaarlijks worden 1 of 2 personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in Sneek, gehuldigd tot Waterpoorter. De huldiging vindt plaats op het Waltaplein in het stadhuis van Sneek.

Jaitie Dijkstra wordt benoemd op grond van zijn jarenlange vrijwillige werkzaamheden als o.a. bestuursfunctie Stichting Toezicht Stichting Topsport V.C Sneek, bestuurslid Stichting Dr. L.A. Buma Stichting voor Academische Studiebeurzen in Nederland, algemeen bestuurslid Sneek Promotion, bestuurslid Stichting Jachthaven en Camping “De Domp”, secretaris Stichting Siebold Hartkamp, functie in de Geschillencommissie van Woningstichting De Wieren en Voorzitter Vereniging van Sneeker Zakenlieden. Hij heeft zitting in het bestuur van het Dicky van der Werffonds, vice-voorzitter KWS geweest en is momenteel voorzitter KWS en in die hoedanigheid is hij lid van de Vlootschouwcommissie Sneek.

Hielke Brouwer als bingo-meester bij O.N.S. met links ds. Jan van der Veen, foto Douwe Tiesma

Hielke Brouwer heeft zich ook jarenlang verdienstelijk gemaakt op vele fronten, nl. bij voetbalvereniging ONS Boso Sneek, OPA (oud Papier inzameling), bij de BVR in de Veemarkthal, was jarenlang diaken bij de PKN kerk en is nu nog kerkelijk medewerker in de Stadsfenne. Hij is al 17 jaar vrijwilliger in het Wumkehus en voor het PCOB al vele jaren op pad op nieuwe leden te werven & rondbrengen PCOB blad. Ook is hij collectant voor diverse goede doelen, doet tuinkeuringen voor Groei en Bloei Sneek en omgeving en is een periode bestuurslid van de uitvaart vereniging D.E.L. geweest en is meer dan 25 jaar lid geweest van de reserve politie Sneek.

Op 19 juli 1974 werden op initiatief van de Stichting Sneek Promotion voor de eerste keer personen die zich verdienstelijke hebben gemaakt voor Sneek benoemd tot Waterpoorter. Sindsdien worden ieder jaar een aantal Snekers gehuldigd die zich belangeloos en vrijwillig inzetten voor de gemeente. De Waterpoorters ontvangen bij hun benoeming een gouden Waterpoortspeld en een oorkonde.