dagboek > overzicht
Dagboek júny 2015Bekiek hele maand 
 
3 júny om 09:32
 
Pieter Zondervan gemeentesecretaris/algemeen directeur Súdwest-Fryslân

Pieter Zondervan (52) uit Jorwert wordt per 1 september 2015 benoemd als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Súdwest-Fryslân. Hij werkt nu nog als directielid van OSGMetrium. De organisatie OSGMetrium werkt met circa 350 medewerkers als dienstverlener in de bedrijfsvoering voor het onderwijs.

Het college van burgemeester en wethouders is unaniem enthousiast over de benoeming van de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur Pieter Zondervan. “De hjoeddeistige maatskippij freget om in oare wize fan gearwurking mei ynwenners, bedriuwen en ynstellings. Wy wolle fan it nimmen fan besluten óer de mienskip nei it nimmen fan besluten méi de mienskip. Hjirby stiet it jaan fan romte en ynfloed oan de mienskip foarop. Pieter Zondervan hat de kwaliteiten en ambysjes om dit mei ús fierder te űntwikkeljen”, zegt wethouder Durk Stoker.

Pieter Zondervan gaat vanaf 1 september voortvarend aan slag met deze uitdaging: “Ik ha d’r sin oan om mei alle kollega's de mienskip te betsjinjen op in wize dy as ferrassend goed fielt foar ynwenners, űndernimmers en besikers fan de gemeente Súdwest-Fryslân!“

Bij de gemeente Súdwest-Fryslân werken ongeveer 800 medewerkers. De gemeentesecretaris staat als algemeen directeur samen met drie directeuren aan het roer. Zij bepalen de strategische koers en zijn verantwoordelijk voor het integraal functioneren van de organisatie. De directie stuurt op basis van het Coalitieakkoord, de Programmabegroting en het Directieplan de organisatie aan.