dagboek > overzicht
Dagboek júny 2015Bekiek hele maand 
 
7 júny om 18:10
 
Kunstbende in Kultuur Kwartier fan Sneek

Gyn flau benul wie't dizze daanseres is, mar wat ik fan har sach was imponearend! Sij bracht un oade an har twee maanden leden overleden fryndin. As leek sach ik de emoasy's in har optreden!

Fandaach hewwe mear as 300 jongeren út heel Fryslaan metdeen an de Fries foarronde fan Kunstbende. Se deden met in één ňf mear fan de kategoerieën: daans, ekspo, múzyk, dj, film, fashion, teater en taal. Ut tema fan de foarronde was ‘ Feest ’. Passend, want de landeleke Kunstbende bestaat 25 jaar.

Ik kreech de fňlgende info deur:


“ Kunstbende Friesland viert het jubileum op een nieuwe plek. Sinds 1 januari 2015 valt Kunstbende Friesland onder Cultuur Kwartier Sneek. Daarmee kwam er een nieuw kantoor in Poppodium Het Bolwerk, een nieuwe organisatie opgezet door projectbureau Akte2 en nieuwe podia: Het Bolwerk en Theater Sneek.

De Friese voorronde wordt op 7 juni wordt geopend met een spectaculair optreden van musicalopleiding MUZT, onderdeel van Kunstencentrum Atrium. Daarna barst de strijd los om de felbegeerde spotlight.

De jury beslist welke deelnemers doorgaan naar de landelijke finale, op zaterdag 26 september in de Westergasfabriek in Amsterdam. Winnen betekent bij Kunstbende niet alleen in de spotlight staan.

Kunstbende gaat samen met de prijswinnaars aan de slag om hun ambities en dromen te realiseren en regelt optredens, workshops en brengt de winnaars, via een coachingstraject op maat, in contact met inspirerende professionals.”