dagboek > overzicht
Dagboek júny 2015Bekiek hele maand 
 
30 júny om 12:33
 
Lekker Sneek in verband met hittegolf afgelast

SNEEK- In verband met de verwachte hitte aanstaande zaterdag, heeft de Stichting Uit in Sneek na rijp beraad het besluit genomen het culinaire evenement Lekker Sneek op het Oud Kerkhof onder de rook van de Martinikerk in Sneek af te gelasten.

“Je hebt een stuk maatschappelijke verantwoordelijkheid” aldus een van de organisatoren Bas Hollenberg. “Enerzijds heb je te maken met het voedselveiligheidsaspect. De kans is aanwezig dat de respectievelijke koelingen van de deelnemers de hitte niet aankunnen, waardoor je ingrediënten niet veilig meer gebruikt kunnen worden. Anderzijds speelt het gezondheidsaspect voor de bezoekers zelf een belangrijke rol. Het terrein ligt pal op zon in de luwte van de bebouwing ter plaatse en de kerk. Het wordt er dus erg warm en dat is een understatement. Het zou gewoon niet veilig zijn om een en ander door te zetten.
De organisatie heeft volgens Hollenberg nog gekeken naar een alternatieve datum, maar het evenementenprogramma van Sneek zit dermate vol, dat verplaatsing naar een andere datum naar alle waarschijnlijkheid geen optie is.