dagboek > overzicht
Dagboek september 2015Bekiek hele maand 
 
4 september om 11:04
 
Blauwe engel over mijn borst: Een fluwelen boek...


De útgever fan myn roman, Eddy van der Noord fan Uitgeverij Louise, skreef un moai artikel op'e site fan www.fopmawier.nl Dat fan ut infarkt klopt gelukkech nyt...

Hieronder:


Een mooie limited edition van het boek "Blauwe engel over mijn borst" van schrijver Henk van der Veer mocht ik maken foar Uitgeverij Louise.

Uitgeverij Louise heb ik opgericht in maart 2010. Opgericht puur en alleen om mooie boeken te maken, boeken die er toe doen en die mij (en mijn opdrachtgevers) geluk en voldoening brengen. Geluk, daar gaat het om in het leven. Ik doe enkel dingen die mij geluk geven, anders doe ik ze niet. Klinkt ideëel, tikje naďef misschien. Maar het is mijn levensmotto geworden na een ingrijpende persoonlijke gebeurtenis.

Met Blauwe engel over mijn borst van Sneker stadsdichter Henk van der Veer wilde ik iets bijzonders doen. Het is een autobiografische roman die de anderhalf jaar beschrijft van het hartinfarct dat Henk kreeg tot en met zijn onvrijwillige ontslag na een mislukte re-integratie. Een boek met humor, emotie en soms enig vilein cynisme.
Henk wilde geen standaard boek en dat is het ook niet geworden. Het fraaie ontwerp van Monique Vogelsang (monique vogelsang grafisch ontwerp) met onder meer een blauwe broodletter, dat oogt niet alleen mooi, maar leest ook nog eens veel prettiger. Een boek met een zeer aaibare cover, een hart met daaronder een hartritmediagram als typografie.

Ik kende Wytze Fopma al een tijdje, dit door een toevallige ontmoeting bij een boekpresentatie van een wederzijdse kennis. Ik wist en weet wat voor prachtige en bijzondere boeken hij kan maken. Ik kreeg het idee om voor Henk een limited edition te gaan maken. Samen met Monique heb ik dit uitgewerkt. Ons idee, een fluwelen boek, hebben we voorgelegd aan Wytze. Na een boeiend gesprek waren we eruit. Wytze kon aan de slag.

Bijgaand ziet u het resultaat. Ik ben er als uitgever van mooie boeken erg trots op. Henk was ‘út de skroeven’! Een blauw fluwelen boek met diepdruk hart en oranje hartslag letters. Met ‘gesnoeien’ sneden, alleen de (oranje) bovenkant is glad afgewerkt. Met een leren kapitaaltje en leeslint in passende kleuren en oranje schutbladen die perfect bij het blauwe fluweel passen. Alles klopt, over alle details is nagedacht. Wytze, tige tank!