dagboek > overzicht
Dagboek september 2015Bekiek hele maand 
 
14 september om 17:04
 
Theaterprogramma Swalk zondagmiddag bij Koperen Kees


Het wordt zondag een drukke maar gezellige middag in Sneek. Niet alleen bij het Gesprek van Sneek, maar ook bij de Koperen Kees. Daar is vanaf 14.300 het programma:

Swalk - Frysk op toernee reist in september opnieuw door verschillende dorpen en steden Friesland. Een interessant programma met het thema ‘Geld’, vol Friese literatuur, muziek, kunst, diverse lokale talentvolle gasten, én Dette Glashouwer. Gepresenteerd door Wiebe Kaspers.

Theatermaakster Dette Glashouwer brengt een Friestalig theaterprogramma over geld. Wiebe Kaspers – jong muzikaal talent – schrijft een totaalprogramma over geld. Het thema van Swalk is namelijk ‘geld’ Dette Glashouwer heeft furore gemaakt met ‘suver nuver’en trad op bij De parade en Oerol. Zij treedt vaak op in het buitenland met haar theaterprogramma’s over geld, banksystemen en ruilhandel. Dette komt naar Friesland met stand-up economy vol nieuwe inzichten, sexy oplossingen en ‘rumble in the jungle’.

Wiebe componeert muziek en schrijft teksten, heeft al eigen muziekprogramma’s gemaakt, zoals ‘It gouden fjild’(Het gouden veld) en is regelmatig te zien en te horen bij Omrop Fryslân. Een multi-talent dat samen met Daan Slagter en Florian den Hollander het publiek nieuwe, bekende en vooral goed in het gehoor liggende muziek zal laten horen op een totaal eigen wijze.

Special gast is Sneker Henk van der Veer. Het programma duurt tot ongeveer 16.00 uur, dus mooi op tijd om daarna naar het Gesprek van Sneek te gaan.