dagboek > overzicht
Dagboek september 2015Bekiek hele maand 
 
23 september om 09:46
 
O.N.S.-Boso Sneek zet Zuidersportpark in vuur en vlam tegen FC Utrecht

Wat een geweldige voetbalavond werd het gister voor het publiek op het Zuidersportpark in Sneek. De bekerwedstrijd van Topklasser O.N.S Boso Sneek tegen de profs van FC Utrecht maakte duidelijk dat het niveauverschil tussen topamateurs en betaald voetbal steeds kleiner wordt in Nederland. Zeker als het bekerwedstrijden betreft. Kijk de resultaten van gister er maar op na, waarbij opvalt dat verschillende BVO’s het loodje legden tegen amateurclubs. O.N.S. had daar gisteravond zo maar bij kunnen staan. Want wat een fantastische pot voetbal legden de oranjehemden op de mat. En daar leek het na amper drie minuten helemaal niet op, want de klok stond nog niet eens op drie minuten toen de bebaarde spits van FC Utrecht, Nacer Baracite de bal achter de verbouwereerde ONS-doelman Eelke Kooistra poeierde.

Die moet op dat moment gedacht hebben: als de rook om je hoofd is verdwenen! Speelde de zwaveldampen van het afgestoken Bengaals vuurwerk achter zijn heiligdom de keeper parten, of was het zwabberschot zo hard dat Kooistra de bal alleen maar voorbij suizen heeft gehoord? Een doemscenario dreigde: dubbele cijfers! Maar niks was minder waar, ONS werd na een kwartiertje de boven liggende partij, met enorme kansen voor de ONS-voorwaartsen Yume Ramos en Renco van Eeken. De gelijkmaker hing in de lucht, maar het mocht niet zo zijn. ONS hikte de hele wedstrijd tegen de vroege achterstand aan, letterlijk tot in blessuretijd. Toen besliste FC met een tweede treffer de wedstrijd. Wat rest is een bekerervaring rijker en de wetenschap dat dit ONS heel goed kan voetballen, met passie en hartstocht.

Hopelijk zaterdag weer vuurwerk in de competitiewedstrijd tegen Exelsior Maassluis. Topklassevoetbal is verrekte mooi! En verdient in Sneek veel toeschouwers, die waren er gisteravond gelukkig in een perfecte ambiance. Hulde aan al die vrijwilligers die dat mogelijk maakten.

Foto's: Jeroen van der Kallen

Ramos baalt na het missen van zijn kans op de gelijkmaker

Renco van Eeken: als...

Curty Gonzales: werklust en passie!