Dagboek september 2015Bekiek hele maand

26 september om 18:36

Twee wonderschone doelpunten en een uitstekende keeper leveren ONS 3 punten op

Topscorer Yumé Ramos wordt geknuffeld na zijn wonderschone doelpunt(en)

Drie minuten voor de aanvang van de wedstrijd kreeg reservekeeper Richard Strijker vanmiddag te horen dat hij de plaats van Eelke Kooistra moest innemen. Tijdens de warming-up schoot het de vaste doelman van O.N.S. BOSO Sneek in de lies en bleek spelen tegen Excelsior Maasluis een onmogelijke opgave voor de Dokkumer: “Ik koe űnmooglik útsjitte en it fielde absolút net goed, dan is it gekkewurk om te starten. It koe echt net!”

Eelke Kooistra: noodgedwongen op de bank

Kooistra is een beer van een kerel die ontzag inboezemt bij de tegenstander, terwijl Strijker juist opvalt door zijn geringe lichaamslengte maar een uitstekend mee voetballende sluitpost is. En dat liet hij vanmiddag tijdens zijn debuut in de hoofdmacht van O.N.S. meteen zien.

Richard Strijker maakt uitstekend debuut!

Tot de 79ste minuut gebeurde er eigelijk bar weinig op het Zuidersportpark in Sneek. Toen trapte Strijker prima uit op Martijn Roosenberg die een perfecte voorzet gaf op spits Yumé Ramos. De spits van O.N.S. rondde zeer fraai af met een kopbal. Werkelijk een juweeltje.

Exelsior M. probeerde er nog een wanhoopsoffensief uit te slepen waarbij doelman Jean Paul van Leeuwen in de slotminuten mee naar voren ging. Na een afgeslagen corner, gooide zijn collega Strijker razendsnel strak uit naar Ramos die op de middenlijn stond. Met een werkelijk weergaloos doelpunt, vanaf de middenlijn dus, deponeerde Ramos de bal in het net: 2 -0!

Bob Schepers maakt zijn competitiedebuut voor O.N.S.

En dat telde vanmiddag, drie zeer belangrijke punten in een kwalitatief slechte wedstrijd van beide kanten. O.N.S. kon nog als excuus aanvoeren dat het dinsdagavond in het bekerduel tegen FC Utrecht alles had gegeven. Naast keeper Strijker, die terecht uitgeroepen werd tot Man van de Wedstrijd, maakte Bob Schepers vanmiddag zijn competitiedebuut voor O.N.S. De ex-Cambuurspeler kwam er in de 61ste minuut in voor Renco van Eeken.

O.N.S. staat nu op de negende plaats met zes gespeelde wedstrijden en zeven punten. Volgende week spelen de oranjehemden uit tegen Scheveningen die op de veertiende stek terug te vinden is met vijf gespeeld en slechts drie punten.