dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2015Bekiek hele maand 
 
24 ňktober om 18:42
 
Moaie dach!

Dank foar alle felisitasy's, ut het mij goëd deen!


Jochem Myjer

Fandaach ok twee aardege resęnsy's fan 'Blauwe engel over mijn borst'. Jochem Myjer twitterde, de populęre kaberetier het mear as 850.00 fňlgers, de fňlgende resęnsy-twee de weareld in:

'@henkvanderveer je hebt een mooi boek geschreven Henk! Met een mooi einde! Gr jochem'

Kiek dat fyn ik úteraard wel aardech fan Jochem. Hij deed der ok nňch us un foto bij. Siën hierboven.

NDB Biblion, de biblioteekinstelling públisearde ok un moaie resęnsy:

Boekrecensie

Eerste roman van docent, schrijver en stadsdichter van Sneek Henk van der Veer (1954), die sinds 1989 verscheidene dichtbundels uitbracht, met name in het Fries en Snekers. Deze in het Nederlands geschreven roman is sterk autobiografisch, al geeft de auteur aan dat er fictie door het verhaal heen is verwerkt.

Net als Van der Veer zelf is de hoofdpersoon een schrijver en docent in het speciaal onderwijs die door ernstige hartklachten een bypassoperatie moet ondergaan. De auteur schrijft over het proces naar de zware operatie toe en de lange weg van revalidatie daarna. De hoofdstukken zijn prettig kort en in verzorgd, nuchter taalgebruik geschreven, al verliest de auteur zijn puntige en sprankelende toon als hij in het laatste deel van het boek vertelt over het steeds meer verbitterende reďntegratieconflict met het schoolmanagement.

Het boek zal veel herkenning oproepen bij mensen die aan den lijve een zware (hart)operatie hebben meegemaakt en opnieuw hun weg in het leven hebben moeten vinden.

Aansluitend op de titel is voor de tekst en de spannende lay-out blauw als steunkleur aangehouden.