dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2015Bekiek hele maand 
 
28 ňktober om 07:39
 
Harmonie, Bigband en Bogies in concert voor Botswana

SNEEK Fanfareorkest cmv Harmonie Sneek, Bogerman Bigband en De Bogies houden op zaterdag 7 november om 20.00 uur in de Baptistenkerk aan de Selfhelpweg 22 in Sneek een benefietconcert voor de Snekers die met World Servants in de zomervakantie naar Botswana gaan.

Dertien jongeren van onder andere de Baptistengemeente en PKN in de stad gaan van 18 juli tot en met 6 augustus naar Botswana in Afrika om er een kleuterschool en multifunctioneel gebouw te bouwen. Overigens trekken er in de zomer volgend jaar nog meer Snekers met Worldservants naar Afrika. Er gaan ook zes naar Malawi. De Botswanagangers hebben 33.000 euro nodig om het project te financieren. Het concert, waaraan de schoolbands en de fanfare belangeloos meewerken, is een van de acties om het geld voor Botswana op tafel te krijgen.

De Snekers steken hun handen uit de mouwen in Olifantsdrift in het Noordoosten van Botswana, aan de grens met Zuid-Afrika.
Een kleuterschool is er zeer gewenst, omdat blijkt dat kansarme kinderen het beter doen op school als ze daarvoor op de kleuterschool zijn voorbereid. Het leuke is dat de Snekers samenwerken met vijftien kansarme jongeren uit de omgeving. Naast de kleuterschool bouwen ze samen ook multifunctioneel gebouw, waar activiteiten voor jongeren in gehouden worden.

Tijdens het concert geven de Sneker Botswanagangers van World Servants een korte presentatie van hun project. Er wordt deze avond geen entree geheven. Er is uiteraard wel een collecte voor het project Botswana van de Sneker World Servants groep. Mensen die niet naar het concert gaan, maar wel willen steunen, kunnen een bijdrage overmaken: Rabobank NL70RABO0303564466 t.n.v. Worldservants ovv jeugd sneek Botswana (BW116)

Meer informatie: www.worldservants.nl.