dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2015Bekiek hele maand 
 
31 ňktober om 19:05
 
Zwaarbevochten gelijkspel voor ONS Boso tegen DVS ’33 Ermelo

Met een rake kopbal in de 85ste minuut redde de jarige invaller Rein Werumeus Buning nog een punt voor ONS in de belangrijke kraker tegen DVS ’33 uit Ermelo. Een winstpunt, waar ONS vooraf nog gehoopt had op drie, maar na het rood van Gustavo van der Veen in de 22ste minuut mochten de Snekers zich in de handen knijpen met een gelijkspel. Misschien ook wel terecht want alles zat vanmiddag tegen voor de oranjehemden.

Vanmiddag kon Chris de Wagt ( met schrijfblok ) zich noodgedwongen concentreren op 1 taak, die van coach.

Na de warming-up bleek dat aanvoerder Chris de Wagt teveel last had van een achillespeesblessure zodat hij niet inzetbaar was. De dubbelrol van De Wagt, die van speler/coach, werd dus vanmiddag een enkelrol voor de routenier. Die rol van coach vervulde De Wagt overigens met verve. Niet zo verwonderlijk, want hij bezit de trainerspapieren, sterker nog hij is trainer van zondag tweedeklasser S.V. Olyphia. Roelof Strikwerda verving De Wagt in de achterhoede. Ook Danny Kampstra haakte op het laatste moment af, zijn vervanger werd Frits Dantuma.

Gustavo van der Veen: Rood!

De rode kaart voor Gustavo van der Veen was zwaar, want zo zwaar was de overtreding van de achterhoedespeler niet. Scheidrechter Augustin zag het blijkbaar anders, een doorgebroken speler onderuit halen, dus rood. Dat Strikwerda op dezelfde hoogte liep als Van der Veen en dat het misschien ook nog wel een gevalletje buitenspel voor de aanvaller van DVS was, daar wilde de scheidrechter niet aan.

Gevolg van deze zware beslissing was wel dat ONS al vroeg achter de feiten aanliep, zonder nu echt in gevaar te komen. Vlak voor het wegsturen van Gustavo van der Veen, knalde Martijn Roosenburg nog op de paal voor de Snekers. Dat deden de Ermeloërs in de 31ste minuut overigens ook.

Na de thee was DVS wel de bovenliggende partij en voetbalden zij wat gemakkelijker dan ONS. Vooral in de korte combinaties waren de geelzwarten gevaarlijk met veel lopende mensen op het middenveld. Het duurde tot de 73ste minuut voordat Maurice de Ruiter de 0-1 op het scorebord zette. De DVS-aanvaller stond volkomen vrij op de zestien en liet met een technisch fraai schot de 0-1 aantekenen.

Maurice de Ruiter wordt uitgebreid geknuffeld na zijn treffer!

Het pleit voor ONS dat ze daarna de mouwen nog eens flink opstroopten en koud in het veld was het dus de jarige Rein Werumeus Buning die met een kopbal de gelijkmaker scoorde. Het had daarna in de extra tijd zelfs nog 2-1 voor ONS kunnen worden, na een prachtig schot van Curty Gonzales en een kopbal van de hardwerkende Yumé Ramos. Dat was misschien ook wel wat teveel van het goede geweest.

Door dit resultaat blijft het onderin de Topklasse loei-spannend, waar ONS terug te vinden is op plaats nummer 14 met negen punten uit tien wedstrijden. GVVV en SteDoCo hebben eenzelfde aantal punten. FC Lisse staat op de laatste plaats met 7 punten. Volgende week mag ONS het opnemen tegen middenmoter Capelle.

De jarige Rein Werumeus Buning ( nr.20 ) neemt na afloop de felicitaties voor zijn doelpunt in ontvangst

Richard Visser van Brasserie De Koperen Kees, ondertekende vanmiddag een sponsorcontract dat hem verbind aan het vrouwenvoetbal van ONS Boso Sneek

UPDATE