dagboek > overzicht
Dagboek maart 2016Bekiek hele maand 
 
10 maart om 17:41
 
KOMENDE ZONDAG DE ALLERLAATSTE EDITIE ‘HET GESPREK VAN SNEEK’

Na vijf sprankelende seizoenen, met twintig edities, bezocht door gemiddeld meer dan 160 bezoekers stoppen de organisatoren met Het Gesprek van Sneek. ‘Het was fantastisch om te doen. We wilden een plek creëren waar mensen elkaar tegenkomen, met elkaar het gesprek aan gaan en Sneek nog mooier maken’, aldus gespreksleider Jacques Monasch. Telkens op de zondag einde van de middag in het sfeervolle Café Vellinga, mooie tijd om er op uit te gaan, stadsgenoten te spreken, te luisteren en op tijd weer thuis te zijn voor Studio Sport.

Onder het motto ‘genoeg te bepraten’ kwamen vele landelijke gasten als Jeroen Dijsselbloem, Hans Wiegel, Foppe de Haan, Ahmed Marcouch en Alexander Pechtold langs. Er waren optredens van de Bogerman Big Band, zanger Gerrit Breteler, jonge musici, er was kroegtheater en zelfs een musical. Met ondernemers en organisaties werd gesproken over de economie, de werkgelegenheid en met Slippens over de thuiszorg in Sneek. Jongeren debatteerden vaak mee en sloten elk seizoen af met het Lagerhuisdebat van het RSG.

Stadsdichter Henk van der Veer sloot elke editie af met een daverende gesproken column waarin hij zijn hart luchtte over politici, ambtenaren, de burgemeester en het welzijn van de stad. ‘Na vijf seizoenen was dit een goed moment om het hoofdstuk af te sluiten. ‘We moeten op ons hoogtepunt kunnen en durven stoppen’, aldus Monasch.
Het eerste Gesprek van Sneek werd in september 2011 gehouden. een nieuwe talkshow die er in dergelijke vorm nog niet bestond. Juist geen politiek café, maar een open podium voor lokale- en landelijke politici, ondernemers, vrijwilligers, organisaties, sprekers uit de sport en cultuur en journalisten. Een ontmoeting en gesprek met de inwoners van Súdwest-Fryslân.

Het allerlaatste Gesprek van Sneek vindt aanstaande zondag 13 maart as.in Café Vellinga plaats. Te gast zijn onder meer John Jorritsma (Commissaris van de Koning), Anke Bijlsma en Gerrit Haaksma van kroegtheater Achmea Culpa met hun nieuwste productie ‘Kredyt, het jeugddebatteam van RSG Magister Alvinus, Live muziek wordt gespeeld door de band FLASH, afkomstig uit de stal van het Kunstencentrum Atrium en het slotwoord is al vanouds voor stadsdichter Henk van der Veer. Om 16.00 uur opent Nico Vellinga zijn deuren van het Café en om 16.30 uur gaat de allerlaatste ‘Gesprek van Sneek’ van start.

Het programma vindt u op www.gesprekvansneek.nl