dagboek > overzicht
Dagboek maart 2016Bekiek hele maand

12 maart om 18:10

Dik verdiende 2-0 overwinning ONS Boso Sneek op Capelle

SNEEK - ONS heeft vanmiddag een prima en verdiende overwinning behaald op Capelle in de zaterdag topklasse van het amateurvoetbal. Door deze tweede opeenvolgende overwinning hebben de Snekers weer iets meer lucht gekregen. ONS staat nu op de dertiende plaats met 24 punten uit 23 wedstrijden. RVVH die onderste staat heeft zes punten minder. Daarboven staan FC Lisse en Scheveningen met respectievelijk 20 en 22 punten.
De eerste helft van het duel tussen ONS en Capelle was amper aan te zien. De Zuidhollanders kwamen duidelijk voor een puntje en speelden zeer defensief. ONS was niet bij machte om tempo te maken en zo werd het een vrij bloedeloze 0-0 tot aan de thee.

Na de rust duurde het tot 63ste minuut voordat ONS superspits Yumé Ramos de score opende na een snelle spelhervatting door uitblinkende keeper Richard Strijker. Nog geen twee minuten na de openingstreffer lag nummer twee ook al in het mandje door een doelpunt van man van de wedstrijd Curty Gonzales. Een prachtige pass van Renko van Eeken ging aan het doelpunt vooraf, waarop Gonzales zijn directe tegenstander kon uitspelen en vervolgens te scoren.

Na dit bevrijdende doelpunt kwam Capelle wel opzetten, maar onder aanvoering van nieuwkomer Angelo Zimmerman gaven de oranjehemden geen krimp en trokken de drie punten over de streep. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de huidige nummer zes Barendrecht.

Voor de aftrap van de wedstrijd nog even een peptalk van good-old Rinus Rooth!