dagboek > overzicht
Dagboek april 2016Bekiek hele maand 
 
14 april om 14:49
 
Bé Meiborg en Thomas Zoetelief sluiten concertreeks Topzondag met Koffiegeur af

Kunstencentrum Atrium-docenten Bé Meiborg (piano, jazzworkshop) en Thomas Zoetelief (elektrisch gitaar) sluiten op zondag 24 april de tweede reeks van Topzondag met Koffiegeur af. Beiden treden in de Noorderkerk in Sneek op met een jazztrio. Thomas Zoetelief verzorgt met zijn gitaartrio een elektrisch gedeelte. Het pianotrio van Bé Meiborg volgt met een akoestische sessie. Kaarten zijn te koop via Theater Sneek.

Thomas Zoetelief en Bé Meiborg delen de muzikanten waarmee ze als een trio gaan optreden op de zesde en laatste Topzondag met Koffiegeur van het seizoen 2015-2016. In zowel het gitaar- als het pianotrio spelen Koos Wiltenburg (bas, contrabas) en Arno van Nieuwenhuize (drums) mee.

Er komen deze zondag drie generaties jazzmusici aan het woord, die elkaar iets te vertellen hebben. Aan het einde van het bijzondere dubbelconcert ‘Jazzmuziek op kamersterkte’ gaan de in totaal vier muzikanten ook samen spelen.

Datum: Zondag 24 april 2016
Aanvang: 11.30 uur (koffie staat klaar vanaf 11.00 uur)
Locatie: Theater Sneek, Noorderkerkzaal (ingang: Oud Kerkhof 11)
Entree: € 10 (kaarten zijn te bestellen via www.theatersneek.nl)


Topzondag met Koffiegeur

Topzondag met Koffiegeur is een serie kamermuziekconcerten in de Noorderkerkzaal in Sneek. Bij de optredens zijn vaak docenten betrokken van Kunstencentrum Atrium, onderdeel van Cultuur Kwartier Sneek. Veel Atrium-docenten zijn naast hun onderwijspraktijk actief in professionele ensembles.

Een Topzondag met Koffiegeur geeft hen de gelegenheid om in een sfeervolle ambiance op te treden. Daarnaast wil Cultuur Kwartier Sneek met de Topzondagen de kamermuziek in Súdwest Fryslân revitaliseren en een mooie traditie opbouwen.

Volgend seizoen keert de reeks Topzondag met Koffiegeur terug in het programma van Theater Sneek.