dagboek > overzicht
Dagboek april 2016Bekiek hele maand 
 
14 april om 15:20
 
Blauhúster Hemdyk populair Wieler-parcours

Zondag 24 april wordt de 9e Omloop van Blauwhuis gereden.
Het parcours is circa 10 km lang en loopt vanuit Blauwhuis via Wolsum, Abbega, Westhem en de karakteristieke bochtige Hemdyk terug naar Blauwhuis.

Start en finish zijn in het centrum van Blauwhuis. De A klasse (amateurs, elite dames, masters 40+ en junioren) en
de B klasse (overige categorieën met uitzondering elite en belofte) starten om 16.00 uur en rijden respectievelijk 7 en 5 ronden.

De jeugd start 14.45 uur en rijdt 1, 2 of 3 ronden.
Sinds 2008 is de Omloop van Blauwhuis uitgegroeid tot een evenement waar meer dan 100 wielrenners plezier aan beleven.

Het aantal deelnemers is in de afgelopen 2 jaar nog sterker gegroeid door dat er een jeugdwedstrijd aan het programma is toegevoegd.

Behalve voor de ritwinnaars zijn er de 24e april ook prijzen voor premiesprints en de zogenaamde leidersprijs, degene die het meest op de kop rijdt.

De populaire Omloop wordt dit jaar voor het eerst in samenwerking met Stichting Wielerpromotie Olympia (SWPO) georganiseerd,deze is aangesloten bij de landelijke KNWU. De Omloop maakt dan ook onderdeel uit van de zomercompetitie, die wordt afgesloten met een finalewedstrijd.

De SWPO was betrokken bij de organisatie van de belangrijkste etappewedstrijd voor amateurs in Nederland, Olympia's Tour.

Omloop bestuurslid Koos Rijpma: ”De gearwurking mei dizze profesjonele organisaasje is in opstekker foar de Blauhúster Omloop”.

Opgave voor deze wedstrijd via www.swpo.nl of inschrijving in MFC de Singel Blauwhuis.De opening wordt verzorgd door marathon schaatsster Aggie Walsma en het commentaar bij de start door de ervaren fietscommentator Erik Jager.

De Blauwhuister Omloop heeft een sterk lokaal karakter. Zo doet Sjoerd Huitema duo-verslag vanuit zijn hoge uitkijkpost in de toren van de Sint Vituskerk
en treedt Karnaval 2016 page Afke Rypma op als rondemiss.

Blijkbaar is de Hemdijk een gewild parcours, WV Snits organiseert hier een week eerder een wilde wedstrijd. Rijpma:"as opwaarmer foar de 24e”.