dagboek > overzicht
Dagboek april 2016Bekiek hele maand 
 
17 april om 11:52
 
Schepje er boven op…

Klaas 'Staal' Talen , een van de grote sponsors van vv Staphorst had een aantal weken geleden de voorspelling al gedaan. Nadat zijn club dat andere ploegje uit Sneek voor de beker had uitgeschakeld zou nu O.N.S. Boso aan de beurt zijn. Geen twijfel mogelijk, zo wist droogkloot pur sang Staal voor 100 % zeker. Gister was vv Staphorst de uitmuntende gastheer van O.N.S, dat met een groot gezelschap naar het eigenzinnige dorp van 9000 inwoners was toegekomen in een dubbeldekker.

O.N.S. Boso Sneek - bestuur

Grote animator van de reis, André Feddema, had afgelopen week een aantal keren contact met de bestuursleden van vv Staphorst en over en weer was er grootspraak. Wat gister vooral duidelijk werd dat het mogelijk is dat twee amateurclubs uitstekende banden met elkaar kunnen hebben en dat ook aan elkaar tonen.

Toen de O.N.S. bus rond lunchtijd het parkeerterrein van Hotel Waanders opdraaide stond een grote delegatie van de Staphorster geelblauwen de Snekers al op te wachten. Een meer dan voortreffelijke sportlunch werd voorgeschoteld, mooie warme woorden over en weer gewisseld en cadeautjes.

Een van de presentjes voor alle voetballers en meegereisde O.N.S. aanhangers was een heus Talen Tools Tuinschepje. Klaas Staal vertelde er een weergaloos mooi verhaal bij, wat er in het kort op neer kwam dat de partij schepjes die hij cadeau gaf eigenlijk een afgekeurde partij tuingereedschap was. Hilariteit alom! Zelden een koopman zo horen speechen als deze Klaas 'Staal'!

Op het moment dat een in klederdracht gestoken kleindochter van Klaas de schepjes aan de O.N.S. ‘ers overhandigde was al duidelijk dat de selectiespelers gewaarschuwd zouden moeten zijn. Een paar uur later werd duidelijk dat O.N.S. het volkomen liet afweten tegen een klasse lager spelend vv Staphorst. Die deden er met elkaar dus wel een schepje boven op!

Geen verslag van mij van de met 2-0 verloren bekerwedstrijd, daarvoor verwijs ik graag naar het verslag van O.N.S. scribent Jan van der Veen op de O.N.S. site.

Wel dat ik genoten heb van de gastvrijheid van de Staphorsters, wat een warme club is dat. Ware ambassadeurs voor hun dorp en club. Niets was hen gister teveel om O.N.S. in de watten te leggen. Na de wedstrijd opnieuw een groot buffet en mooie woorden.

Omrop Fryslân cameraman aan het werk

En O.N.S.? Dat stond met een schepje in de handen, een stukje gereedschap dat niet gebruikt was tot ontsteltenis van O.N.S. trainer Richard Karrenbelt die een wat ontgoochelde indruk maakte.

De dooddoener, niet van Karrenbelt overigens, dat de competitie voor O.N.S. belangrijker is dan de beker slaat nergens op.

Sterker nog het sportieve verlies dreunt na en is hopelijk een forse wake up call voor de oranjebrigade. Want als er in de nog resterende wedstrijden niet een schepje bovenop wordt gedaan zou het zo maar kunnen dat O.N.S. nogmaals naar vv Staphorst toe moet voor een p/d wedstrijd.

En hoe gezellig het gister ook allemaal was in het dorp van de klederdrachten, nog een wedstrijd tegen de ploeg van Jan van Raalte daar zit niemand in Sneek op te wachten!