dagboek > overzicht
Dagboek júly 2016Bekiek hele maand 
 
11 júly om 20:05
 
Drama treft Weduwe Joustra


As un enňrme donderslach komt fanmiddach ut bericht binnen dat de Weduwe Joustra fan de family Sonnenberg in swaar wear ferkeard. Aflopen saterdachmňrren was ik nňch bij Heleen foar un spesjale fotoshoot. Der was ogenskynlek nňch niks an de haan. Ondertussen was ut al helemaal mis in Schiedam! Fandaach komt naar búten dat der groate problemen binne. Sukrekt ut fňlgende bericht op Groot Sneek plaatst.

Heleen heel feul sterkte en út al dy tientallen reaksy's merktst al datstou nyt alliennech staatst! Dou hest myn nummer!!

Weduwe Joustra gedupeerd door faillissement aandeelhouder Dirkzwager

Sneek – De alom bekende beerenburg distilleerderij Wed. S. Joustra & Zn. In Sneek is in zwaar weer terecht gekomen door de moeilijkheden waarin aandeelhouder M. Dirkzwager uit Schiedam is terechtgekomen. Dirkzwager wordt meegetrokken in het bankroet van de grote slijtersketen Mitra. Directeur Heleen Sonnenberg van De Weduwe heeft op haar Facebookpagina het volgende persbericht geschreven, waar inmiddels tientallen steunbetuigingen voor het oer-Sneker bedrijf binnenstromen.

“De Weduwe Joustra is buitengewoon onaangenaam getroffen dor de aanvraag van het faillissement van haar aandeelhouder distilleerderij M.Dirkzwager In Schiedam en al haar dochterondernemingen.

De Weduwe Joustra is een 100% zelfstandig opererende B.V. binnen de Dirkzwager Groep, een gezond bedrijf wat al 152 jaar geleid wordt door de familie. Ook sinds de verkoop van de aandelen in 1981 is de dagelijkse leiding altijd in handen geweest van de 5de en 6de generatie, zodat het prachtige familiebedrijf is behouden met een jaarlijks positief resultaat.

Wij waren op de hoogte van het feit dat er financiële zorgen waren bij de aandeelhouder, echter niet op dit niveau. Deze berichtgeving is keihard binnengekomen. De consequenties zijn enorm, het raakt ons diep, maar we zullen trachten de schade tot het minimum te beperken. Wij zijn ernstig teleurgesteld dat ons bedrijf op deze manier meegetrokken is maar tegelijk ook zeer strijdvaardig.

De Weduwe Joustra is een uniek bedrijf, een ambachtelijk product met een rijke historie. De trots en passie waarmee wij het merk Joustra in ere houden is niet veranderd en zal zeker behouden blijven, daar hebben wij het volste vertrouwen in.

Heleen Sonnenberg, 6de generatie