dagboek > overzicht
Dagboek júly 2016Bekiek hele maand 
 
13 júly om 19:28
 
Weduwe Joustra leeft!!

Sneek – Na het nieuws van begin deze week dat de Sneker Beerenburg distilleerder de Weduwe Joustra, een van de oudste familiebedrijven van Nederland, dreigt te worden meegesleurd in het faillissement van moederbedrijf Dirkzwager, heeft het bedrijf talloze serieuze reacties gekregen van potentiële overnamekandidaten.
Directeur Heleen Sonnenberg vindt het op dit moment te vroeg om al namen te noemen maar vertelt dat de reacties uit het hele land afkomstig zijn; variërend van rechttoe rechtaan overname plannen tot creatieve ideeën om het bedrijf te herfinanciering of de oplossing te zoeken in crowdfunding.

Daarnaast kreeg ze vele duizenden reacties van Facebook-vrienden en sympathisanten die haar een hart onder de riem wilden steken. “Hartverwarmend” aldus Heleen, “het doet ons goed om te merken dat zoveel mensen ons een warm hart toe dragen.”

De komende dagen moet er duidelijkheid komen over de toekomst. In de praktijk houdt dat in dat het bedrijf met de curator en andere partijen om tafel gaat om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een doorstart.