dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2016Bekiek hele maand 
 
14 augustus om 12:00
 
O.N.S. Boso Sneek pakt eerste punt in derde divisie

Er was zaterdagmiddag om 16.45 uur geen twijfel mogelijk, ONS pakte een punt in haar eerste duel in de derde divisie. Absoluut geen twee punten verlies, want tegenstander en debutant in de op een na hoogste afdeling van het amateurvoetbal ASWH uit Hendrik Ido Ambacht was de ploeg die het meeste aanspraak mocht maken op de volle winst.

Maar liefst achttien ploegen doen mee in deze voor het eerste gevormde competitie, vandaar ook het vroege begin van de wedstrijdenreeks. De publieke belangstelling op het Zuidersportpark was misschien om die reden wel zeer matig te noemen. Hooguit een driehonderd toeschouwers bevolkten de thuisbasis van ONS.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn, ASWH kreeg de meeste mogelijkheden met o.a. twee keer een doelpoging die op de lat belandde. Bij ONS werd met name spits Yumé Ramos gemist, hij kampt met een vervelende buikspierblessure. Mooi om te zien hoe de ONS-spits zijn teamgenoten vanaf de lijn aanmoedigde.

Volgende week speelt ONS de lastige uitwedstrijd tegen Quick Boys uit Katwijk, deze ploeg verloor gister met 2-1 van FC Lisse. Over twee weken staat voor ONS de kraker tegen provinciegenoot en rivaal Harkemase Boys op het programma. De debutant uit de Friese wouden won gister verrassend uit met 0-2 bij Huizen en mag zich nu koploper noemen.