dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2016Bekiek hele maand

24 augustus om 22:54

ONS Boso Sneek verliest bekerduel van asv De Dijk

Nog voordat het KNVB-bekeravontuur voor ONS Boso Sneek goed en wel begonnen is liggen de oranjehemden al weer uit het toernooi. Vanavond verloor ONS in een weinig spectaculaire wedstrijd van asv De Dijk uit Amsterdam met 1-2. Een terechte overwinning, de trotse koploper van de zondag derde divisie speelde gemakkelijker dan ONS zonder nu echt tot groots spel te komen.

In de 31ste minuut scoorde Dennis Kaars de 0-1 en ONS zette daar weinig tegenover op de ene grote kans van Fabian Stevens na. De ONS’er mistte voor open doel na een prima voorzet van Curty Gonzales. Diezelfde Stevens deed het in de 56ste minuut beter door in de rebound, een schot van de verder onzichtbaar spelende Martijn Rozenberg alsnog tot een doelpunt te promoveren.

Na de 1 – 1 gebeurde er bar weinig, tot de invalbeurt van Damien Menzo ( een neefje van…). Nadat Menzo nog maar twee minuten in het veld stond besliste hij het duel in de 73ste minuut met een fraaie treffer. De lob van de Amsterdammer was ONS-goalie Bas van Wegen te veel en plofte als donderslag bij heldere hemel in het doel. In het laatste kwartier drong ONS nog wel even aan, maar tot grote kansen leidde het offensief niet. In de ONS-voorhoede wordt Yumé Ramos behoorlijk gemist.

Waarom trainer Richard Karrenbelt tot de 90ste minuut wachtte voordat hij Patrick Amels ( voor Martijn Roosenburg ) in het veld bracht is mij een raadsel. Uiteraard kon de jonge Amels het tij ook niet meer keren, het zou ook een verhaal uit een voetbalsprookje zijn geweest. Dat was nu voorbehouden aan Damien Menzo.

Zaterdag wacht ONS de competitiekraker tegen Harkemase Boys, dat vanavond in een spectaculaire wedstrijd via Magreb’90 uit Utrecht zich wel wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Na verlenging stond het 5-5 en namen de Boys de noodzakelijke strafschoppen beter dan hun Utrechtse opponent.