dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2016Bekiek hele maand 
 
31 augustus om 18:45
 
Vier het Leven van start in Sneek

Stichting Vier het Leven is vanaf nu ook in Zuidwest Friesland actief. Onder het motto ‘wij nemen ouderen mee uit’ organiseert Vier het Leven theater- en concert- en filmbezoek voor senioren die niet graag alleen op stap gaan. Met dit initiatief worden oudere inwoners van Zuidwest Friesland van harte uitgenodigd mee te genieten van diverse voorstellingen in Theater Sneek.

In samenwerking met het theater is er een afwisselend programma samengesteld van muziek- , toneel en dansvoorstellingen. Ouderen maken hieruit hun keuze en reserveren bij Vier het Leven. Vier het Leven zorgt voor de entreekaarten, consumpties, het vervoer en de begeleiding. De prijs voor een complete avond uit varieert van 24 tot 49 euro, afhankelijk van de prijs van het entreekaartje. Het initiatief is bedoeld voor ouderen die nog graag naar het theater gaan, maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Ook ouderen met een rollator of rolstoel zijn welkom. Senioren (65+) en vrijwilligers (tot 75 jaar) uit de regio zijn welkom. Vier het Leven is nu in bijna heel Friesland actief!

Senioren die het programma willen aanvragen of kaarten willen reserveren, kunnen op werkdagen tussen 9.00 uur en 18.00 uur bellen met het landelijke telefoonnummer 035-524 51 56. Het programma van dit najaar wordt dan per post toegestuurd. Het overzicht met de geselecteerde voorstellingen is ook te vinden op: www.4hetleven.nl .

Vrijwilligers (in bezit van een 4-deurs auto) die zich willen aanmelden als gastheer/-vrouw kunnen zich eveneens telefonisch of via de site aanmelden.

frUITmarkt Sneek

En op zaterdag 10 september staan wij van 11 tot 17 uur op de frUITmarkt in Sneek, waar u van harte welkom bent voor meer informatie, of om u aan te melden als deelnemer of vrijwilliger.

Stichting Vier het Leven organiseert door heel Nederland compleet verzorgde sociaal culturele activiteiten voor ouderen, en pakt zo op een positieve manier eenzaamheid aan. Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ zetten honderden vrijwilligers zich tijdens theater- en concertbezoeken in voor een professionele begeleiding, waarbij aandacht voor het individu centraal staat. Einddoel is het verwezenlijken van een sprankelende ervaring waar de ouderen nog lang van nagenieten.

Stichting Vier het Leven werd in 2005 opgericht door Helma van Heerikhuize en Annerieke Vonk. Sindsdien heeft de stichting zich ontwikkeld tot een landelijke organisatie van formaat. Namen in 2006 nog zeshonderd ouderen deel, in 2016 hopen we twintigduizend uitjes te realiseren. In december 2014 werd Stichting Vier het Leven beloond met de Onderscheiding, een prijs voor inspirerende maatschappelijke initiatieven die het verschil maken, en recent door de ANWB tot Meest maatschappelijke uitje 2016 gekozen. Meer informatie over Stichting Vier het Leven: www.4hetleven.nl .

Voor Sneek e.o is Tjitske de Heij aanspreekpunt. Haar e-mailadres is: tjitske@4hetleven.nl