dagboek > overzicht
Dagboek desember 2016Bekiek hele maand 
 
6 desember om 20:41
 
Chris de Wagt nieuwe hoofdtrainer ONS Boso Sneek

Chris de Wagt (17-05-1985) is met ingang van het seizoen 2017/2018 de nieuwe hoofdtrainer van ONS Boso Sneek en volgt daarmee Richard Karrenbelt op, die na 2 seizoenen vertrekt bij ONS Boso Sneek. De Wagt is reeds vanaf 2010 actief bij ONS Boso Sneek. Na beëindiging van zijn prof carričre (de Wagt speelde 100 wedstrijden in de eerste divisie voor SC Cambuur en 14 voor FC Oss) maakte hij de overstap naar ONS Boso Sneek, waar hij samen met broer Leo het hart van de defensie vormde. De Wagt’s ambitie in het trainersvak was duidelijk aanwezig, en tijdens zijn laatste seizoen als actieve speler was hij reeds assistent van vertrekkend oefenmeester Richard Karrenbelt. Dit seizoen is Chris de Wagt niet meer actief als speler, en is hij – naast assistent van Karrenbelt – ook verantwoordelijk voor ONS Boso Sneek JO19 (voorheen de A1) en bemoeit hij zich na het plotselinge vertrek van Guido Pen ook nadrukkelijk met ONS Boso Sneek 2. In die hoedanigheid is Chris de Wagt dan ook zeer nauw betrokken bij de doorstroming van een aantal A-junioren naar de A-selectie.

De benoeming van Chris de Wagt past binnen het beleid dat ONS Boso Sneek de laatste jaren hanteert. Daar waar mogelijk kiest de Sneker 3e Divisionist ervoor om mensen aan te stellen die een verleden hebben bij de vereniging en die de club, de mensen en de cultuur kennen. Zo waren eerder Marcel Valk en Jan Vlap (beiden ex spelers van ONS Boso Sneek) zeer succesvol als hoofdtrainer bij ONS Boso Sneek. De Wagt heeft in eerste instantie een contract voor 1 seizoen getekend. Voorwaarde hierbij is echter wel dat Chris de Wagt dit voorjaar slaagt voor zijn TC1.

ONS Boso Sneek biedt Chris de Wagt graag de kans als hoofdtrainer op het hoogste niveau (De Wagt is momenteel hoofdtrainer bij zondag 2e Klasser Olyphia uit Noordwolde).

Met zijn schat aan ervaring als speler in het betaald voetbal, door zijn kennis van de club en zijn bewezen kwaliteit jonge spelers op te leiden en door te laten stromen naar de A-selectie, is ONS Boso Sneek ervan overtuigd met De Wagt de juiste man op de juiste plaats te hebben. Wij zijn dan ook erg blij met deze ontwikkeling en wensen Chris heel veel succes toe in zijn nieuwe functie.