dagboek > overzicht
Dagboek desember 2016Bekiek hele maand 
 
17 desember om 11:08
 
Dolf Jansen krijt 'Sneeker Geitekeutels' & un dikke dúm

Gisteravond het licht eens niet uitgedaan in Theater Sneek. Een biertje en 1 glaasje rode wijn was voldoende. Ik trilde nog een beetje na van de voorstelling die ik had gezien. Dolf Jansen. Ja, hij was het die mij liet trillen.

Als ik over de Westersingel loop, in een hanestap thuis, komt er net een grote Mercedes uit de garage van Theater Sneek rijden. Ik vermoed met Dolf Jansen erin.

Ik steek een dikke duim omhoog als teken van waardering. Beetje overdreven misschien, maar toch. Kijk ik weet ook wel dat je als Fries nooit over het mooiste compliment heen kunt: It koe wol minder…
Zou de cabaretier mij gezien hebben in het duister? Ik hem in ieder geval wel, en ik vermoed hij mij ook wel. Ik zat tenslotte vlak voor het tafeltje van zijn geluid-en lichtman Henk ( zie foto hieronder). En die zette de bomvolle Tuottenzaal van Theater Sneek tijdens Dolf zijn conference in fel neonlicht.

Een recensie schrijven? Die duim van mij was gisteravond genoeg lijkt me. En Dolf had toen ook al ‘Sneeker Geitenkeutel’ gekregen twitterde hij.

Laat ik verder volstaan met dat ik gisteravond genoten heb van een taalvirtuoos pur sang! Die Dolf Jansen is werkelijk een klasbak!!