dagboek > overzicht
Dagboek desember 2016Bekiek hele maand 
 
27 desember om 18:19
  Sneek op 'e Strún 2016

Het is enkel nog mogelijk om kaarten te bestellen mits u een persoonlijke kortingscode heeft ontvangen.

De laatste 50 kaarten zijn op 27 december bij de start in de Veemarkt vanaf 18:45 uur aan de kassa verkrijgbaar t.w.v. € 15,-.

Qua kilometers een beetje inboeten, plusje qua aantal deelnemers en de aankleding en amusement minimaal evenaren!

Dát is de uitdaging die we ons zelf hebben opgelegd bij de organisatie van de 3e editie Sneek op ‘e Strún. Ook dit jaar weer op 3e kerstdag, dinsdag 27 december.

Een avondwandeling langs onverwachte plekjes in Sneek met kunst, cultuur en bovenal inspirerende mensen. Welkom!

Thema: 'de Verbinding'

Dit jaar heeft onze wandeltocht voor de eerste keer een thema; ‘de verbinding’. Met Sneek op ‘e Strún willen we ons als organisatoren – Rotary Sneek – nog intensiever verbinden met de inwoners van de gemeente. Met de route verbinden we cultuur, Sneek en bewegen, lees uitbuiken.

En als het even kan willen we met de locaties en de aankleding ook nog verbindingen gaan leggen.

En dus het goede doel is...Om dit thema verder te laden, leggen we ‘verbindingen’ met de wijken in de stad.
De wijkplatformen en wijkvisies in de stad doen veelal prachtig werk. Ze organiseren activiteiten om (eenzame) inwoners met elkaar te verbinden, ze denken mee in groenvoorzieningen in de wijk en ze signaleren als er problemen zijn. Om hun iets meer (financiële) speelruimte te geven, zijn ‘de wijkplatformen en wijkvisies’ dit jaar ons goede doel.

Daarnaast hebben we 2 ‘bonus-wijken’. Het Timmerdorp dat iedere zomer(vakantie) een aparte ‘wijk’ is en de kinderboerderij Sneek die je het hele jaar door als een ‘wijk met inwoners van diverse pluimage’ zou kunnen betitelen.

Voor de nieuwkomers: wat is het eigenlijk?

‘Sneek op ‘e strún’ is niet zomaar een avondwandeling door de stad, maar een ervaring op zich. Opnieuw gaan we proberen de meest doorgewinterde inwoners van onze gemeente – en u – van de ene verbazing in de andere te laten vallen. Opnieuw wordt het een mallemolen van kunst, cultuur, ernst, humor, verrassende perspectieven en kleurrijke sferen. In de mix van dat alles staat één ding vast: ‘Sneek op ‘e strún’ 2016 wordt een hagelnieuwe belevenis en een niet eerder vertoonde ervaring.

Veel bedrijven, organisaties en verenigingen werken belangeloos mee om onze wandelaars een leuke en gedenkwaardige avond te bezorgen. Tientallen vrijwilligers ondersteunen ons theatraal en organisatorisch. Top! Na twee dagen Kerstmis in huiselijk kring is ‘Sneek op ‘e Strún’ een prachtige en actieve belevenis.

Kom in beweging voor het goede doel