dagboek > overzicht
Dagboek desember 2016Bekiek hele maand 
 
28 desember om 18:46
 
Twee en een half duizend Snekers Op ‘e Strún

Sneek- Maar liefst 2500 geregistreerde lopers en ongetwijfeld nog enkele honderden ‘zwartlopers’ hebben gisteravond mee gedaan aan de derde editie van ‘Op ‘e Strún’. Door de massale deelname liepen de wachttijden, zeker in het begin van de belevingstocht, nogal op. De eerste editie telde 700 deelnemers en vorig jaar was er al een verdubbeling van het aantal. Dit jaar dus nog veel meer wandelaars die meeliepen.

De route van ruim 7 km, leidde o.a. door de binnenstad, verschillende wijken, het Burgemeester De Hooppark en was zeer verrassend en zondemeer feeëriek te noemen. Dit jaar was er voor het eerst een thema, namelijk ‘Verbinden’.
Rotary Sneek wil zich nog intensiever verbinden met de inwoners van de gemeente. Ze willen met de route cultuur, Sneek en bewegen met elkaar verbinden. En als het even kan wil de organisatie met de locaties en de aankleding ook nog verbindingen gaan leggen.

Met dit als uitgangspunt hebben ze dit jaar ‘de actieve wijkverenigingen’ met de kinderboerderij en ‘timmerdorpen gemeente Súdwest-Fryslân’ als goede doelen gekozen. Iedere wandelaar kon op één van de goede doelen stemmen.

Tussen 19 en 19.30 uur startten de ruim 2500 wandelaars vanuit de Veemarkthal in Sneek. Misschien volgend jaar iets ruimere starttijd om spreiding te bewerkstelligen?

Voor de rest niets dan lof voor de organisatie!