dagboek > overzicht
Dagboek desember 2016Bekiek hele maand 
 
29 desember om 13:02
 
Fanavend optrede tidens Verhalenfestival Balk

Fanavend en ik fyn dat un groate ear, mach ik foarleze tidens ut Verhalenfestival Balk! Hieronder ut persbericht.

De kortste dag nadert en buiten waait een koude wind om het huis. We kruipen met elkaar om de kachel en verlangen naar een mooi verhaal. Even de smartfoon vergeten en alle piepjes negeren. Tijd voor het echte vertelwerk: het Verhalenfestival Balk komt er weer aan!

Het Verhalenfestival Balk heeft dit jaar op donderdag 29 december plaats. Meer dan tien inspirerende verhalenvertellers en begeleidende muzikanten treden op in de knusse huiskamers van historische panden aan de Luts. Ook dit jaar staat bezoekers weer een interessant programma te wachten.

Programma

Sjonger, ferhalenferteller en skriuwer Bennie Huisman staat solo op het podium: humor en bezinning zijn zijn thema’s. Stadsdichter Henk van der Veer, die denkt, skrieft, praat en droomt in 
ut Snekers, treedt samen op met de Balkster gitarist Johan Keus. Verteller Frank Belt put tijdens zijn performance graag uit de Friese verteltraditie. Hij wordt begeleid door bassist Oeds Bouwsma.

Sytse Bouwhuis uit Wyckel duikt in de historie van huis Meerzicht. Zijn verhalen worden afgewisseld met muziek van Peter Damsma op de theorbe (een soort luit). Ook de Friese verteller Mindert Wynstra en muzikant Joop de Jong vormen de 29ste een duo.

De klassiek geschoolde sopraan Tetsje van der Kooi en harpiste Janneke van der Lugt treden samen op in de doopsgezinde kerk.

Poëzie valt te beluisteren bij dichter Jos Versteegen en singer-songwriter Amarens de Boer. Verteller én muzikant Bart van der Wal is dit jaar weer van de partij, samen met zijn band Reizger.

Anneke Douma treedt met een kleine formatie op in een huiskamer en verzorgt tevens met haar complete band de slotact in Cultureel Centrum de Treemter. De Friese zangeres zingt dit keer niet haar bekende meezingers, maar brengt een totaal ander repertoire ten gehore: mooie luisterliedjes die haar in haar muzikale carričre beďnvloed hebben.

Leerlingen van het plaatselijke CSG dragen hun speciaal voor het festival geschreven verhalen voor. Vooraf komt de Friese acteur Theo Smedes op school lesgeven in het voordragen van een verhaal. De leerlingen worden tijdens hun optreden muzikaal ondersteund door leeftijdsgenoten van de muziekschool-workshops onder leiding van docent Mario Kramer.

Kaarten

Bezoekers kunnen kiezen uit drie voorstellingen van 30 minuten. Alle deelnemers treffen elkaar bij de slotact.
Kaarten zijn vanaf 17 december te koop in de Wereldwinkel in Balk aan het Hoekstraplein. Toegangskaart (€ 12,50) is tevens het programmaboekje. Er wordt dit jaar streng gecontroleerd op een geldig toegangsbewijs.