dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2017Bekiek hele maand 
 
5 jannewary om 10:56
 
Andries Hogenhuis exposeert in Galerie Bax

Van 7 januari tot en met 18 februari 2017 exposeert Andries Hogenhuis in Galerie Bax Kunst. Naast de schilderijen van zijn hand wordt er ambachtelijke glaskunst gepresenteerd uit diverse Europese glasateliers. Bax Tegels & vloerverwarming is adoptief sponsor van deze expositie, die zaterdag 7 januari om 16.00 uur wordt geopend.

Genodigden en bezoekers worden deze middag verwelkomd met koffie, thee of een ander drankje. Namens het Kunstencentrum Atrium zorgt Thomas-Jan van der Zee voor muzikale ondersteuning.
Iedereen is van harte uitgenodigd de opening bij te wonen.


Andries Hogenhuis

Andries(St. Jacobiparochie, 1952) kan zich niet herinneren wanneer hij niet met tekenen bezig was. Hij tekent al sinds zijn vroegste jeugd. Voornamelijk hield hij zich bezig met het maken van pentekeningen. Vanaf 2007 heeft hij zich bekwaamd in het schilderen met olieverf.

Deze expositie vormt het solodebuut van de kunstenaar. Hogenhuis volgde opleidingen bij Jaap van Dijk, Tjeerd Landman en Edgar de Cruijer. Zijn eerste expositie ervaring deed hij op in Friesland bij de kunstroutes Paradepaadje en Proef de Kunst tussen 2014 en 2016.

Zijn onderwerpen zijn divers. Dorpsgezichten, stillevens, portretten en de laatste jaren vooral modellen. Zijn schilderijen zijn realistisch en ademen een zekere verstilling uit. De hedendaagse kunstenaars Jeremy Man uit de Verenigde Staten en Serge Marshennikov uit Rusland vormen een grote inspiratiebron voor Hogenhuis.

Ambachtelijke glaskunst

De expositie wordt gecompleteerd met een nieuwe presentatie van ambachtelijke glaskunst.
Galerie Bax Kunst werkt al vele jaren succesvol samen meteen aantal buitenlandse glaskunstenaars. Nu presenteert de Galerie een grote verscheidenheid aan objecten, vazen en schalen, van 12 gerenommeerde glasateliers uit meerdere Europese landen, in diverse prijsklassen. De glascollectie omvat unieke items van vermaarde glaskunstenaars, ditmaal omgeven door de kunstwerken van Hogenhuis.

De objecten zijn vaak verrassend en zeer betaalbaar, in de meest uiteenlopende vormgeving en kleurgebruik. Ook mooie betaalbare sets van glazen vazen en schalen, op elkaar afgestemd behoren tot de uitgebreide collectie glaskunst van handgemaakt, mondgeblazen glas.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Aansluitend,na de opening van de expositie, vindt om 16:00 uur de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van de Galerie plaats. Ook hiervoor is iedereen van harte uitgenodigd.

De expositie duurt t/m 18 februari 2017.