dagboek > overzicht
Dagboek april 2004Bekiek hele maand 
 
11 april om 10:54
  Ik hew ut al faker skreven: de kombinasy foetbal en literatuur skoart altyd!

David Beckham krijgt Britse boekenprijs

David Beckham (28) is woensdag tijdens de uitreiking van de British Book Awards in Londen met een speciale prijs onderscheiden voor zijn autobiografie My Side. Dat heeft de Britse omroep BBC gemeld.
Volgens de jury is het boek van de sterspeler van Real Madrid de snelst verkochte autobiografie aller tijden. In de eerste week na verschijning in september vorig jaar werden er 103.000 exemplaren verkocht. Inmiddels is het boek meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan.

Beckham, achtervolgd door geruchten over de vermeende crisis in zijn huwelijk met ex-Spice Girl Victoria, was zelf niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. In een videoboodschap bedankte hij vanuit Spanje zijn fans, zijn familie en auteur Tom Watt, die het boek in opdracht van Beckham schreef.

"Ik had niet verwacht records te zullen breken, toen ik besloot een autobiografie uit te gaan brengen. Ik wilde slechts mijn levensverhaal vanuit mijn perspectief vertellen, maar ben heel opgewonden dat ik deze prijs krijg en dat zoveel mensen wereldwijd het boek hebben gekocht", aldus de voetballer.

(Bron: ANP)

Wat dichterbij hús: 'Foppe, portret fan in bysűnder gewoan minske' skreven deur Eppie Dam, m.m.f. Tjeu Seeverens, útgeven in 2001 bij 'Utjouwerij Fryslân'.