dagboek > overzicht
Dagboek júly 2017Bekiek hele maand 
 
25 júly om 10:01
 
Reünie IVANHOE-club in de Sneekweek

Door het plaatsen van een fotokaart van de IVANHOE-club door de Haagse Sneker Wout Hamers op Facebook een paar weken geleden, is het idee ontstaan om in de komende Sneekweek een kleine IVANHOE-reünie te houden.

Er moest natuurlijk een datum gepland worden en de reünie zal nu plaats vinden op maandagavond 7 augustus.
Dus mensen die in ‘de jaren 80’ lid zijn geweest van deze club, en nog eens wat oude herinneringen willen ophalen, zijn allemaal welkom op deze avond.

De locatie is nog niet bekend. Hangt van het aantal aanmeldingen af. We merken wel dat er veel mensen op vakantie zijn, maar we hopen toch minimaal zo’n 30 reünisten bijeen te krijgen.

De IVANHOE-club was verbonden aan de Sneekweek.
De club is destijds opgericht in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 augustus 1986 in de Sneker bar ’t Pantoffeltje. De uitbaters van het café, Paola Diekstra en Ype Doevendans wilden de o zo geliefde ‘Sneekweekhit - aller tijden’ van IVANHOE niet meer draaien, omdat volgens hen de Sneekweek voorbij was: ’t Is 24:00 uur weest, de Sneekweek is voorbij en dan draaien we geen Sneekweekrepertoire meer’. Dit schoot de toen aanwezige feestvierders Peter van der Meeren, Pyt Jaarsma en Fokko Dam in het verkeerde keelgat, en werd er ter plekke een club opgericht:

De IVANHOE-club met als eerste en enige statuut:

‘De IVANHOE-club is een club van gezellige mensen, die door middel van acties, feestavonden en wat dies meer zij, enkel tot doel heeft plezier met elkaar te hebben, en als club het goede doel (wat in het breedste verband gezien moet worden) zo goed als mogelijk, en naar eigen inzicht en vermogen, geldelijk te ondersteunen.’