dagboek > overzicht
Dagboek september 2017Bekiek hele maand 
 
5 september om 18:16
 
Hoofdveld ONS Sneek deze week gerepareerd

Sneek- Het hoofdveld van voetbalvereniging ONS Sneek wordt deze week opgeknapt. Het bedrijf Intergrass uit Staphorst begint woensdag met het werk en verwacht de klus voor het weekeinde te kunnen afronden, mits de weersomstandigheden (‘voldoende droog weer’) meewerken.

Het gerepareerde kunstgrasveld is dan nog niet speelklaar. Daarvoor is de goedkeuring nodig van de inspecteurs van ISA-Sport. Zij kunnen pas na het weekeinde in Sneek de herkeuring doen. Daarom moet ONS komende zaterdag, als Capelle naar Sneek komt, ook haar tweede thuiswedstrijd van dit seizoen spelen op het vierde veld (gras) van het Zuidersportpark.

De gemeente Súdwest-Fryslân, die eigenaar is van het kunstgrasveld, gaat uit van een positief keuringsrapport. In dat geval kan ONS op 20 september gewoon op het eigen hoofdveld spelen tegen de profs van FC Twente, in het kader van de KNVB-beker.

Voordat Intergrass de opdracht voor reparatie kreeg, voerden burgemeester Hayo Apotheker en wethouder Durk Stoker overleg met de voorzitters van bijna alle fracties in de gemeenteraad. “It hat in goed petear west”, zegt Stoker. “De partijen binne it iens mei dizze reparaasje.”

ONS had het liefst gezien dat de toplaag van het kunstgrasveld volledig wordt vervangen, maar daaraan wil het gros van de fractievoorzitters niet meewerken. De kosten van een nieuwe toplaag zijn begroot op ruwweg 250.000 euro. De kosten van de reparatie – de doelgebieden worden uitgewisseld met stukken uit de uitloopstroken langs het veld – zijn geschat op 20.000 euro.

De fractievoorzitters houden vast aan de afspraken die gemaakt zijn in het kader van de zogeheten sportcarrousel Sneek. In dit verband onderzoeken de voetbalclubs Sneek Wit Zwart en ONS Sneek vergaande samenwerking en mogelijke concentratie van activiteiten op één sportpark. Ook de Sneeker Mixed Hockeyclub is hierbij betrokken.

Foto: Jelbert Kramer